Nie smaż na oleju rzepakowym
Badania pokazują, że olej rzepakowy to zdecydowanie zły wybór, jeśli życzysz sobie zdrowo smażyć. My z kolei sprawdziliśmy, że patelnie klasy Premium kompletnie się z nim nie dogadują.
Witaj Wędrowcze szukający inspiracji!
W kwietniu 2019 roku ruszyła nasza prywatna telewizja kulinarna. 10 lat marzeń, nieziemskiej cierpliwości, drążenia kwestii filmowania w jakości 4K wreszcie dało efekt. Lata doświadczeń ze sprzętem, który znajdziesz w naszym sklepie, pozwoliły nam stworzyć spójną ideę filmów dla wszystkich. I dla tych, którzy nie mają pojęcia o luksusowym sprzęcie i gotowaniu, a też i dla fachowców oraz pasjonatów. Nasze studio mieści się w Cieszynie. Jeśli masz ochotę, możesz nas odwiedzić, by obejrzeć na żywo luksusowy sprzęt.
Badania pokazują, że olej rzepakowy to zdecydowanie zły wybór, jeśli życzysz sobie zdrowo smażyć. My z kolei sprawdziliśmy, że patelnie klasy Premium kompletnie się z nim nie dogadują.
Jak świat długi i szeroki, wszyscy znawcy tematu jednogłośnie twierdzą, że nie ma niczego ponad miedziane naczynia. I trudno się z nimi nie zgodzić. To garnki, czy patelnie dla pokoleń.
Miedziane garnki z żeliwnymi uchwytami wyglądają bajecznie. Retro w stylu, nadają gotowaniu nastroju. Kuchnia wygląda dzięki nim niezwykle przytulnie. Dlatego warto dbać o żeliwne uchwyty.
Niektórzy oponują przeciw zakupowi podstawek pod syntetyczne kamienie Shapton z serii Glass Stone, bo podstawka nieco kosztuje. Niemniej, warto wiedzieć, co się stanie, gdy jej nie będziesz miał.
Kiedyś gotujący korzystali z miedzianych wewnątrz i na zewnątrz naczyń. Problem jednak w tym, że kiedyś nikt nie badał wpływu miedzi na przygotowywane w niej jedzenie. O tym mówi nasz film.
Każdy składany nóż folder, marki Mcusta, jest różny od swojej ostrej braci. Mają malownicze, damasceńskie dziwery na ostrzach, wyśmienicie formowane okładziny. Aż trudno wybrać!
Czasem nawet mistrz japońskiego rzemiosła, znany z organicznego upodobania do tradycji, potrafi zrobić swoim miłośnikom psikusa i stworzyć coś, czego świat się nie spodziewał.
Noże, które wyglądają jak haftowane. Może to brzmi dziwnie, ale sam spójrz. Mistrz Takeshi Saji wkuł w trudną w obróbce stal Aogami #2 miedź i mosiądz. Efekt jest nadzwyczajny.