• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Nie smaż na oleju rzepakowym

Badacze twierdzą, że olej rzepakowy nie nadaje się do smażenia. Można, oczywiście, nie zgadzać się z ich tezami.

My, sprawdzając, jak olej rzepakowy współpracuje z patelniami klasy Premium (które rozgrzewają się mocno, doskonale przewodzą ciepło i długo stygną), zdecydowanie twierdzimy, że należy go unikać. Olej wręcz błyskawicznie osiąga temperaturę dymienia. O tym w filmie. Mamy nadzieję, że się przyda.

Nota bene - do smażenia warto wybierać oleje tzw. wysokotemperaturowe, np. olej ryżowy, sojowy, czy arachidowy oraz oliwa z pierwszego tłoczenia. Dobrze sprawdzi się smalec, sadło kacze, czy gęsie lub masło klarowane.

Produkty powiązane z filmem