Powłoka tytanowo-diamentowa - to brzmi naprawdę dostojnie. Dobrze podejrzewasz - chodzi o ten sam diament, który po oszlifowaniu staje się brylantem. Tyle, że to diament w innej postaci, bo w formie mikro-kryształków, które marka WOLL pomysłowo dodaje do swoich 5-warstwowych, nieprzywierających powłok tytanowych. Wszystko po to, by Twoja brytfanna z serii Diamond Lite służyła całymi latami. By była odporna na zarysowanie i ścieranie.
Słynne w świecie naczynia WOLL rozprawiły się z problemem klasycznych, niczym niewzmacnianych powłok tytanowych, które miały tendencję do szybkiego zużywania i puchnięcia. Tu z taką wadą nigdy nie będziesz mieć do czynienia.
Będziesz za to mógł cieszyć się całymi latami zdrowego pieczenia, duszenia, czy nawet gotowania na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją. Jeśli przyjdzie Ci ochota upiec tysiące pysznych dań, pamiętaj tylko, by nie przekraczać 250 stopni Celsjusza.
Jeszcze słowo o powłoce. Tytanowe naczynia z linii Diamond Lite posiadają certyfikat PFOA-Free, czyli nie zawierają pochodnych teflonu. Nie wydzielają też żadnych szkodliwych substancji, czy kwasów.
Dodatkowym atutem niemieckich brytfann WOLL jest doskonale przewodzący ciepło szkielet z bezpiecznego dla zdrowia, czystego aluminium - Siluminu. Każde naczynie rewelacyjnie szybko rozgrzewa się i akumuluje takie ilości ciepła, że pieczesz, czy dusisz z minimalnym użyciem energii.
WOLL udziela 2 lata gwarancji na powłokę tytanową i aż 25 lat na równe dno naczynia, które się nie wypaczy.
BRYTFANNA DO
PIECZENIA DROBIU
BRYTFANNA DO PIECZENIA
POTRAW MIĘSNO-WARZYWNYCH
BRYTFANNA DO
PIECZENIA ROLAD
BRYTFANNA DO
PIECZENIA SZYNKI
BRYTFANNA DO
ZAPIEKANEK
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie garnki i brytfanny z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Marka WOLL zasłynęła w świecie kulinariów ciekawą powłoką tytanową. Nakładana plazmowo, została wzmocniona mikro-elementami diamentu. 5-warstw takiej powłoki czyni z brytfanny Diamond Lite prawdziwego mistrza wytrzymałości. A to za sprawą tzw. diamentu technicznego, którego zalety wykorzystuje wiele dziedzin przemysłu.
Dzięki wzmocnionej diamentem powłoce brytfanny WOLL zyskały wyjątkowe właściwości nieprzywierające. Dodatkowo myje się ją dziecinnie prosto. Musisz pamiętać, że z naczyń Diamond Lite marki WOLL mogą korzystać bez obaw alergicy.
NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH