Nie smaż na oleju rzepakowym
Badania pokazują, że olej rzepakowy to zdecydowanie zły wybór, jeśli życzysz sobie zdrowo smażyć. My z kolei sprawdziliśmy, że patelnie klasy Premium kompletnie się z nim nie dogadują.
Badania pokazują, że olej rzepakowy to zdecydowanie zły wybór, jeśli życzysz sobie zdrowo smażyć. My z kolei sprawdziliśmy, że patelnie klasy Premium kompletnie się z nim nie dogadują.
Jak świat długi i szeroki, wszyscy znawcy tematu jednogłośnie twierdzą, że nie ma niczego ponad miedziane naczynia. I trudno się z nimi nie zgodzić. To garnki, czy patelnie dla pokoleń.
Miedziane garnki z żeliwnymi uchwytami wyglądają bajecznie. Retro w stylu, nadają gotowaniu nastroju. Kuchnia wygląda dzięki nim niezwykle przytulnie. Dlatego warto dbać o żeliwne uchwyty.
Kiedyś gotujący korzystali z miedzianych wewnątrz i na zewnątrz naczyń. Problem jednak w tym, że kiedyś nikt nie badał wpływu miedzi na przygotowywane w niej jedzenie. O tym mówi nasz film.
Patelnia nieprzywierająca? Stalowa? Żeliwna? Miedziana? Co wybrać? Czy sobie z nią poradzę? Nie ma stresu! Nasz film rozwieje wszystkie wątpliwości i pozwoli Ci wybrać najlepszą patelnię.
Miedziane garnki i patelnie warto wygrzać przed pierwszym użyciem. Dzięki temu szybciej zyskają pełnię swoich mocy. W naszym filmie 7 odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące wygrzewania.
Miedziane naczynia to prawdziwa inwestycja na długie lata. Nawet i ponad sto. Co Ty na to? Trudno nazwać je pospolitymi garnkami, czy patelniami, bo to prawdziwe zjawiska. Obejrzyj nasz film.
Nasz specjalista wypróbował 4 różne sposoby czyszczenia polerowanej miedzi - trzy domowe i jeden sugerowany przez producenta miedzianych naczyń, markę De Buyer. Która metoda jest najlepsza?