Produkty polecane

Stelton - Theo - Kamionkowy kubek z bambusową podstawko-pokrywką, 0,2 litra

Theo - Kamionkowy kubek z bambusową podstawko-pokrywką, 0,2 litra

122 zł

Produkt jest dostępność. Czas wysyłki: 1-2 dni
darmowa dostawa

Mieszczący się w dłoni kubeczek Theo może służyć do serwowania herbaty lub ukrycia małych skarbów. Opływowa linia miękko układa się w dłoniach, a utrzymująca ciepło napoju kamionka przyjemnie ogrzewa palce. Picie herbaty z kamionkowego kubka przenosi nas w magiczny świat herbacianych ceremonii i świętowania małych chwil. Dołączona do niego bambusowa pokrywka pomoże przedłużyć ciepło naparu, może również stać się podstawką chroniącą blat stolika. Wielbiciele inspirowanego Azją stylu mogą wykorzystać kubek do przechowywania w nim drobiazgów lub dodatków do herbaty – bambusowe wieczko zapobiegnie wietrzeniu zawartości. Kubek idealnie pasuje do reszty serii Theo, w której znajdują się zaparzacz do herbaty, podgrzewacz oraz zestaw miseczek.

Właściwości:

- kubki z serii Theo wykonane są z kamionki
- podstawko-pokrywka kubka Theo wykonana jest z drewna bambusowego
- drewnianą pokrywkę kubka warto raz na jakiś czas przetrzeć szmatką nasączoną oliwą lub olejem jadalnym
- kubki z serii Theo nie nadają się do mycia w zmywarce

Informacje o produkcie:
Producent Stelton
Kolor czarny
Materiał

kamionka
drewno bambusowe

Wymiary

średnica 8 cm
wysokość 8 cm
pojemność 200 ml

Seria

Stelton Theo

Pochodzenie

Dania

Jak parzyć herbatę? Sposoby i techniki uwalniania boskiego aromatu

Jak parzyć herbatę? Sposoby i techniki uwalniania boskiego aromatu

HISTORIA HERBATY   Według starożytnego chińskiego przekazu herbata znana jest już od 2737 roku p.n.e. Odkryto ją za sprawą zupełnego przypadku. Legendarny cesarz chiński pił pod drzewem herbaty przegotowaną wodę. Wiatr strącił kilka herbacianych listków wprost do dzbana z wodą.

Zimowi przyjaciele

Zimowi przyjaciele

Lato to czas, gdy królują zimne napoje pite ze szklanek i butelek. Nic tak nie orzeźwia, jak domowa lemoniada z lodem albo zimny babciny kompot z dodatkiem mięty. W gorący, letni dzień oszronione szklanki są zapowiedzią przyjemnego chłodu i zaspokojenia pragnienia.   Gdy nadchodzi jesień, robi się coraz chłodniej.

Francis Cayouette

Francis Cayouette

Francis Cayoutte, z pochodzenia Kanadyjczyk, ukończył wzornictwo przemysłowe na uniwersytecie w Montrealu. Ma ponad 20-letnie doświadczenie w projektowaniu. Od 1999 roku prowadzi wraz z Anne Marie Raaschou-Nielsen biuro projektowe o nazwie Unit10 design, którego siedziba znajduje się w centrum Kopenhagi.

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.