Warto obejrzeć

Produkty polecane

Carl Schmidt Sohn - Stern - Luksusowa, głęboka patelnia z młotkowanej stali, Ø 22 cm

Stern - Luksusowa, głęboka patelnia z młotkowanej stali, Ø 22 cm

539 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 3-5 dni
darmowa dostawa

Na kuchenną scenę naczyń klasy Premium wkracza nowa gwiazda. Jej powierzchowność przyciąga wzrok zafascynowanych widzów. Głębokie patelnie Stern, niemieckiej marki Carl Schmidt Sohn, zrobią zawrotną karierę w niejednej kuchni. Takich naczyń jeszcze nie widzieliście.

Patelnia Stern (której nazwę tłumaczy się jako „gwiazda”) ma w sobie to wszystko, czego oczekujemy od prawdziwych, niezawodnych naczyń rodem z Niemiec. Jest masywna, doskonale wykonana, solidna. Tak godna zaufania, jak sama marka Carl Schmidt Sohn, która działa na rynku już od 1829 roku. Ale stalowa patelnia Stern ma w sobie coś, co urzeka i zapatrzonych w gwiazdy romantyków, i tych, którzy mocno stąpają po ziemi. Piękna, młotkowana stal na zewnątrz sprawia takie wrażenie, jakby po patelni spływała woda. Efekt jest wręcz magiczny.

I tak oczarowany aparycją prawdziwej Gwiazdy marki Carl Schmidt Sohn odkrywasz powoli jej zalety. Trójwarstwowa konstrukcja głębokiej patelni z linii Stern (stal, pas eko-aluminium i młotkowana stal na zewnątrz) sprawia, że naczynie rozgrzewa się idealnie od dna po brzegi. Dzięki brawurowo zagra pierwszoplanową rolę w reżyserowanym przez Ciebie spektaklu smaków i aromatów. I to niezależnie od typu kuchenki, na której będzie występować. Patelnie Stern działają popisowo na gazie, kuchni elektrycznej, vitro-ceramicznej, czy indukcyjnej. Możesz również użyć ich w piekarniku. Pamiętaj tylko o tym, by nie przekraczać 260 stopni.

Stern kusi też mocą masywnych, nienagrzewających się uchwytów z odlewanej stali, potężną konstrukcją całego naczynia i ciężką, doskonale spasowaną pokrywką.

Te luksusowe, niemieckie patelnie pokazują, jak wytrawnym i zaprawionym w bojach o doskonałe naczynia producentem jest marka Carl Schmidt Sohn. Głęboka patelnia Stern z pięknej, młotkowanej stali może stać się Twoim partnerem w kreowaniu potraw kuchni całego świata na długie, długie dekady.

Właściwości:

Konstrukcja patelni Stern

- potężna, połyskliwa warstwa stali młotkowanej na zewnątrz, pas ekologicznego aluminium i satynowana stal szlachetna w środku pozwalają patelniom Stern rozgrzewać się szybko, długo trzymać ciepło i kierować je w głąb potraw

- dzięki temu smażysz, dusisz, pieczesz i podpiekasz z użyciem mniejszej ilości energii, skracając czas przyrządzania potraw

 

Uchwyty

- odlewane uchwyty ze stali nie nagrzewają się, chyba, że wstawisz patelnię do piekarnika

- mocowane są na nitach, więc nie poluzują się i nie odkręcą

 

Patelnie Stern na kuchence i w piekarniku

- naczynia Stern mogą być używane na każdym typie kuchenki, wraz z indukcją

- możesz piec i zapiekać w nich w piekarniku do temperatury 260 stopni

 

Zmywarka

- stalowe patelnie Stern można myć w zmywarce w programach eko lub w niskich temperaturach, do 50 stopni

Informacje o produkcie:
Producent Carl Schmidt Sohn
Przeznaczenie

- do smażenia, duszenia, zapiekania potraw na niewielkiej mocy palnika

- do dynamicznego smażenia w wysokich temperaturach i podpiekania w piekarniku do 260 stopni

- do serwowania potraw wprost na stół

Kolor srebrny
Materiał

połyskliwa stali młotkowana na zewnątrz, pas eko-aluminium, satynowana stal w środku

Wymiary

średnica 22 cm

wysokość ścianek 9 cm

długość z uchwytem 44 cm

Seria

Stern Carl Schmidt Sohn

Pochodzenie

Niemcy

Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej

Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej

Patelnie ze stali szlachetnej nie są, wbrew popularnemu wyobrażeniu, tak przyjazne gotującemu, jak może się to na pierwszy rzut oka wydawać. Mówię tu o smażeniu na nowej patelni, która będzie na początku współpracy stroić fochy, przeszkadzać i dokuczać. Po dwóch, trzech razach przypali mięso, za mocno zetnie białko, będzie robić wszystko na przekór swojemu właścicielowi.

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Stal szlachetna stała się nieodłącznym towarzyszem egzystencji człowieka XXI wieku. Aby jednak długo zachwycała swoją niepowtarzalną estetyką, należy stosować się do zasad jej pielęgnowania.   1. Stalowe garnki, patelnie, czy woki najlepiej czyścić ściereczką z mikrofazy lub innymi, pochodnymi, równie delikatnymi materiałami.

Wszystkie produkty z tej serii

Pokaż wszystkie

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.