Warto obejrzeć

Produkty polecane

Demeyere - ProLine - Specjalistyczna, 7-warstwowa patelnia ze stali Silvinox, Ø 20 cm

ProLine - Specjalistyczna, 7-warstwowa patelnia ze stali Silvinox, Ø 20 cm

760 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 5-7 dni
darmowa dostawa

Najwyższa klasa odporności termicznej, najlepsze właściwości smażalnicze – to wyróżnia patelnie z serii ProLine belgijskiej marki Demeyere. Legendarny z racji swoich kultowych, stalowych naczyń producent stworzył serię patelni ProLine dla tych wszystkich, którzy mają potrzebę pracować z najbardziej wyrafinowanym technologicznie sprzętem kuchennym. 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek o grubości aż 4,8 mm pozwala wręcz błyskawicznie nagrzewać patelnię, a później smażyć z minimalnym dodatkiem tłuszczu, czy wręcz bez niego w przypadku tłustych mięs, czy ryb.
Patelnie ProLine to prawdziwe zjawisko w świecie inżynierii kuchennej. Są niemal niezniszczalne, bardzo odporne na wysokie temperatury, wypaczenie i kwasy. Ta linia dedykowana jest profesjonalistom, restauracjom, w których przez wiele godzin smaży się bardzo dynamicznie i szybko. Z patelni ProLine skorzystają też wszyscy miłośnicy najlepszego kuchennego sprzętu, którym z kolei patelnia posłuży przez całe dekady. Warto dodać, że Demeyere oferuje na swoje stalowe patelnie 30 lat gwarancji dla używających ich w domu i, co zjawiskowe, aż 10 lat na patelnie wykorzystywane w profesjonalnej kuchni.
Patelnie ProLine łączą w sobie najlepsze technologie i patenty Demeyere, by wspomnieć tylko o stali Silvinox, która ma właściwości antybakteryjne i przez całe dekady nie straci pięknej, srebrzysto-białej barwy. Połączenie stali i przeróżnych stopów, w tym opatentowanego przez Demeyere wynalazku TriplInduc sprawia, że patelnie ProLine współdziałają z każdym typem kuchenki, włączając w to indukcję. Konstrukcja patelni jest obmyślona tak, by w pełni wykorzystać zjawisko synergii. A umiejętność akumulacji ciepła i kierowania go w głąb smażonych, duszonych i zapiekanych potraw, którą szczyci się patelnia ProLine, stawia ten sprzęt w ścisłym gronie najlepszych stalowych patelni świata.
 

Szanowni Państwo, w niektórych filmach będą Państwo mogli obejrzeć linię Atlantis Demeyere, niemniej – technologie zastosowane w linii ProLine są bardzo zbliżone.

Główne cechy stalowych patelni ProLine
- dno i ścianki patelni mają grubość 4,8 mm i w całości składają się z opatentowanego przez Demeyere materiału 7-Ply
- stalowe patelnie nadzwyczaj szybko rozprowadzają ciepło od dna, aż po brzegi
- na zaawansowanych stalowych patelniach można smażyć z minimalnym dodatkiem tłuszczu
- technologia Silvinox® gwarantuje, że patelnia zawsze będzie srebrzysto-biała
- patelnia ma 30 lat gwarancji w przypadku użytku domowego, a profesjonalnego 10 lat

Właściwości:

Nowoczesne smażenie na zjawiskowych patelniach ProLine Demeyere
- patelnie z serii ProLine, marki Demeyere, to najwyższa klasa stalowych produktów belgijskiego producenta – ich dno i ścianki są nadzwyczaj potężne, bo liczą sobie niemal 0,5 cm grubości
- 7-warstwowe patelnie ProLine pozwalają smażyć z minimalnym dodatkiem tłuszczu, co samo z siebie jest zupełnie zjawiskowe w przypadku stalowych patelni
- patenty i opracowywane przez dekady technologie belgijskiego producenta pozwoliły stworzyć taką stal, na której smaży się tłuste mięsa i ryby bez dodatku tłuszczu, bazując tylko na tym, co wytopi się w trakcie smażenia
 

Doskonała dystrybucja ciepła
- patelnie z linii ProLine składają się z opracowanego przez Demeyere materiału, będącego połączeniem stali i stopów, co gwarantuje im błyskawiczne nagrzewanie i rewelacyjnie długie zachowanie ciepła
- 4,8 milimetrowej grubości dno i ścianki tworzy obmyślony przez Demeyere 7-PlyMaterial®, czyli 7 warstw łączonych z sobą stali i stopów - na zewnątrz i wewnątrz znajdują się warstwy stali szlachetnej, w środku genialnie przewodzące ciepło stop aluminium oraz 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
- patelnia Demeyere w pełni wykorzystuje zjawisko synergii, będąc przykładem bardzo zaawansowanej inżynierii kulinarnej
- patelnie ProLine rozgrzewają się błyskawicznie, a do smażenia, duszenia, czy podpiekania potraw wymagają minimalnej ilości energii
- zaawansowana konstrukcja skraca wydajnie czas smażenia, co wpływa na walory zdrowotne i smakowe przyrządzanych potraw
- patelnie Demeyere, stworzone przez inżynierów i zawodowych kucharzy, osiągnęły taki stopień zaawansowania technologicznego, że dystrybuowane przez stal ciepło trafia bezpośrednio w głąb przyrządzanej potrawy, nie rozpraszając się na zewnątrz
 

Sztywna, odporna na wysokie temperatury konstrukcja
- zjawiskowym w przypadku patelni ProLine Demeyere jest fakt, że stalowa patelnia jest niezwykle sztywna i odporna na przegrzanie do ponad 500 stopni Celsjusza
- zgodne z logiką użytkowanie patelni gwarantuje, że grube dno i ścianki nigdy się nie wypaczą, nie zdeformują, zawsze będzie można równomiernie smażyć tak na środku, jak i na bokach patelni
 

Patelnie na kuchenkę i do piekarnika
- patelnie z linii ProLine Demeyere nadają się do wykorzystania na wszelkich typach kuchenek, włącznie z indukcją
- z racji stalowego uchwytu patelnie z tej linii można wykorzystać w piekarniku
- w piekarniku warto stosować średni zakres temperatur mieszczący się w przedziale 160-200 stopni Celsjusza
- oczywiście, patelnię Demeyere można podgrzewać do temperatury 240 stopni, należy tylko pamiętać, że zapiekane i podpiekane w wysokich temperaturach potrawy mogą się szybciej wysuszyć
 

Nienagrzewający się uchwyt
- Demeyere przez dekady eksperymentów z luksusową stalą opracowało kute, spawane próżniowo uchwyty, które nigdy nie odpadną
- uchwyt patelni nie nagrzewa się w trakcie używania jej na kuchni indukcyjnej, czy ceramicznej
- trzeba pamiętać, że, jeśli patelni ProLine używa się na kuchni gazowej, zbyt duży płomień może nagrzać stalowy uchwyt
- oczywiście, uchwyt patelni nagrzeje się w gorącej przestrzeni piekarnika – wtedy trzeba używać rękawic kuchennych
 

Technologia Silvinox®
- jednym z ciekawszych osiągnięć i patentów marki Demeyere jest tzw. stal Silvinox® - w trakcie procesu produkcji pozbawiono stal mikroelementów żelaza, dzięki czemu patelnie ProLine są srebrzysto-białe i nie zmienią koloru nawet po przegrzaniu
- stal Silvinox® jest skrajnie higieniczna – nie łapie odcisków palców, a co za tym idzie, na stal nie przedostają się bakterie z tłustych, czy brudnych dłoni
- co bardzo istotne dla perfekcyjnego smaku i zachowania wszelkich wartości odżywczych potraw – wyeliminowanie mikroelementów żelaza ze stali Demeyere sprawiło, że potrawy nie wchodzą w reakcje chemiczne ze stalą i nie mają specyficznego, lekko metalicznego posmaku, nawet, jeśli byłyby przechowywane na patelni przez całą dobę
 

Użytkowanie i konserwacja
- 7-warstowe, stalowe patelnie ProLine pozwalają na stosowanie drewnianych, syntetycznych lub stalowych utensyliów
- patelnie klasy Premium najlepiej jest myć ręcznie
- do mycia można używać płynów do naczyń z kwasami owocowymi - stal Demeyere jest kwasoodporna
- do mycia nie należy stosować szorstkich gąbek, czy drucików

Informacje o produkcie:
Producent Demeyere
Przeznaczenie

- do dietetycznego, niezwykle zdrowego smażenia, duszenia, zapiekania potraw z minimalną ilością tłuszczu
- do dynamicznego smażenia techniką sauté w bardzo wysokich temperaturach
- do podpiekania i zapiekania potraw w piekarniku w temperaturze do 240 stopni Celsjusza
- patelnie z linii ProLine, marki Demeyere, wyśmienicie nadają się do serwowania potraw na stół, gdyż ich 7-warstwowe ścianki i dno pozwala bardzo długo zachować ciepło mięs, ryb, zapiekanek, czy innych przysmaków

Materiał

stal szlachetna Silvinox
4,8 milimetrowej grubości dno i ścianki patelni - 7-PlyMaterial® - stal szlachetna, stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy stop TriplInduc®
kute, spawane stalowy uchwyt z polerowanej stali

Wymiary

średnica od brzegu 20 cm
średnica dna 14 cm
wysokość ścianek 4,8 cm

Seria

Demeyere ProLine

Gwarancja 30 lat – kuchnia domowa; 10 lat kuchnia profesjonalna
Pochodzenie

Belgia

Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej

Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej

Patelnie ze stali szlachetnej nie są, wbrew popularnemu wyobrażeniu, tak przyjazne gotującemu, jak może się to na pierwszy rzut oka wydawać. Mówię tu o smażeniu na nowej patelni, która będzie na początku współpracy stroić fochy, przeszkadzać i dokuczać. Po dwóch, trzech razach przypali mięso, za mocno zetnie białko, będzie robić wszystko na przekór swojemu właścicielowi.

Akcent na doskonałość - przegląd opatentowanych technologii marki Demeyere

Akcent na doskonałość - przegląd opatentowanych technologii marki Demeyere

Od wczesnych lat 90-tych ubiegłego wieku jestem zawodowo związany z najróżniejszymi technologiami i technikami kuchennymi. Gotowałem już, niemal, we wszystkim, co oferuje bogaty świat luksusowych kulinariów. Od lat testuję sprzęt, który trafia później do oferty moich sklepów – SmakProstoty.

Zjawisko synergii w naczyniach Demeyere

Zjawisko synergii w naczyniach Demeyere

W kuchni, poza samym gotującym, niepodzielnie rządzą prawa fizyki, o czym się często nie pamięta. Wystarczy spojrzeć na fizykę wrzącej wody, czy dyfuzję aromatu rozchodzącego się w powietrzu. Fizyka wykorzystywana jest równie często w konstruowaniu nowoczesnych naczyń i utensyliów kuchennych.

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Stal szlachetna stała się nieodłącznym towarzyszem egzystencji człowieka XXI wieku. Aby jednak długo zachwycała swoją niepowtarzalną estetyką, należy stosować się do zasad jej pielęgnowania.   1. Stalowe garnki, patelnie, czy woki najlepiej czyścić ściereczką z mikrofazy lub innymi, pochodnymi, równie delikatnymi materiałami.

Produkty do kompletu

Pokaż wszystkie

Szklana pokrywka do patelni Demeyere, Ø 20 cm

Producent: Demeyere

Cena: 110 zł

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.