Warto obejrzeć

Produkty polecane

Eva Solo - Nordic Kitchen - 67-warstwowy nóż do pieczywa, japońska stal, 24 cm

Nordic Kitchen - 67-warstwowy nóż do pieczywa, japońska stal, 24 cm

835 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 1-2 dni
darmowa dostawa

Japońskie noże kuchenne bywają surowe w formie. Im bardziej klasyczne, tym bardziej są dzikie i nieposkromione. Ale kiedy Europejczycy zlecają kucie noży z japońskiej stali, te nagle zyskują na subtelności i uroku. I tak rzecz ma się z wyjątkowymi nożami duńskiej marki Eva Solo z linii Nordic Kitchen. 67-warstwowe, damasceńskie noże kute są z wysokowęglowej stali AUS 10, która osiągnęła twardość 60 stopni HRC w skali Rockwella.

Noże Eva Solo ostrzone są w klasycznym, japońskim stylu. To gwarantuje nożowi do chleba wyjątkową ostrość, którą możesz cieszyć się przez naprawdę długie lata. Musisz pamiętać, że tego typu ząbkowane noże ostrzy się na specjalistycznych ostrzałkach manualnych lub elektrycznych, które pozwalają ostrzyć noże do pieczywa.

Wyjątkowo ergonomiczne rękojeści noży z kolekcji Nordic Kitchen powstały z malowniczego drewna pakka. Świetnie leżą w dłoni. Zarówno amator, jak i profesjonalista znajdą w nożach marki Eva Solo doskonałych partnerów w kuchni. Rękojeść jest tak skonstruowana, by mężczyźni o dużych dłoniach mogli bardzo wygodnie porcjować nawet najdelikatniejsze paryskie bułki, czy bagietki lub maślane rogale.

Specjalnie dla tej serii noży powstała minimalistyczna, ekskluzywna listwa magnetyczna, na której możesz elegancko wyeksponować damasceńskie ostrza.

Właściwości:

Stal noży Nordic Kitchen marki Eva Solo

- noże zostały wykute z 67 warstw stali AUS 10, która charakteryzuje się dużą zawartością węgla, dzięki czemu jest bardzo ostra i łatwa w ponownym ostrzeniu

- rdzeń noży jest odpowiednio elastyczny, a twardość na poziomie 60 stopni HRC w skali Rockwella czyni z nich świetne narzędzia nawet dla profesjonalistów

 

Rękojeść

- odporne na czynniki zewnętrzne drewno pakka zostało wykończone stalą i wzmocnione dwoma nitami

- stalowa skuwka jest tak wyprofilowana, by siła krojenia była dobrze rozłożona - stąd osoby o dużych dłoniach mogą wygodnie kroić nożami Eva Solo

 

Ostrzenie duńskich, damasceńskich noży

- noże do pieczywa Nordic Kitchen możesz ostrzyć na profesjonalnych ostrzałkach dostosowanych do ostrzenia ząbkowanych ostrzy

 

Używanie i konserwacja noży Eva Solo

- damasceńskich noży nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie - wodą z dodatkiem płynu do naczyń

- nie zostawiaj ich na dłuższy czas w wodzie, bo zaszkodzi to drewnianej rękojeści

- po każdym krojeniu nóż umyj i wysusz

- krój na deskach ze szlachetnych gatunków drewna

Informacje o produkcie:
Producent Eva Solo
Przeznaczenie

- do krojenia wszelkiego typu pieczywa

- do krojenia owoców cytrusowych i ananasów

- nóż z tradycyjną piłą nadaje się do porcjowania pieczeni

Materiał

- 67 warstw wysokowęglowej stali AUS 10 o twardości 60 stopni HRC w skali Rockwella

- rękojeść - drewno pakka i stal

Wymiary

długość ostrza 24 cm

Seria

Nordic Kitchen

 

 

Pochodzenie

Dania / Japonia

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.