Warto obejrzeć

Produkty polecane

Eva Solo - Nordic Kitchen - 67-warstwowy nóż do obierania, japońska stal, 9 cm

Nordic Kitchen - 67-warstwowy nóż do obierania, japońska stal, 9 cm

440 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 1-2 dni
darmowa dostawa

Japońskie noże kuchenne bywają surowe w formie. Im bardziej klasyczne, tym bardziej są dzikie i nieposkromione. Ale kiedy Europejczycy zlecają kucie noży z japońskiej stali, te nagle zyskują na subtelności i uroku. I tak rzecz ma się z wyjątkowymi nożami duńskiej marki Eva Solo z linii Nordic Kitchen. 67-warstwowe, damasceńskie noże kute są z wysokowęglowej stali AUS 10, która osiągnęła twardość 60 stopni HRC w skali Rockwella.
Noże do obierania warzyw i owoców, marki Eva Solo, ostrzone są w klasycznym, japońskim stylu pod kątem 13-15 stopni. To gwarantuje im wyjątkową ostrość, którą możesz cieszyć się przez naprawdę długi czas. Warto powiedzieć, że te piękne, damasceńskie noże są łatwe w ostrzeniu. Musisz pamiętać, że powinieneś ostrzyć je na klasycznych kamieniach syntetycznych lub ceramicznych lub specjalnych ostrzałkach elektrycznych, które pozwalają ostrzyć japońskie noże.
Wyjątkowo ergonomiczne rękojeści noży do obierania warzyw i owoców z kolekcji Nordic Kitchen powstały z malowniczego drewna pakka. Świetnie leżą w dłoni. Zarówno amator, jak i profesjonalista znajdą w nożach marki Eva Solo doskonałych partnerów przy, nawet, wielogodzinnej pracy w kuchni. Rękojeść jest tak skonstruowana, by mężczyźni o dużych dłoniach mogli bardzo precyzyjnie i bez dyskomfortu kroić na kawałki warzywa i owoce oraz wygodnie obierać je ze skórki.
Specjalnie dla tej serii noży powstała minimalistyczna, ekskluzywna listwa magnetyczna, na której możesz elegancko wyeksponować damasceńskie ostrza.
Przy okazji - duńskie noże kuchenne z kolekcji Nordic Kitchen są tak malownicze, że spełniają się świetnie jako luksusowy prezent, np. ślubny.

Właściwości:

Stal noży Nordic Kitchen marki Eva Solo

- noże zostały wykute z 67 warstw stali AUS 10, która charakteryzuje się dużą zawartością węgla, dzięki czemu jest bardzo ostra i łatwa w ponownym ostrzeniu

- rdzeń noży jest odpowiednio elastyczny, a twardość na poziomie 60 stopni HRC w skali Rockwella czyni z nich świetne narzędzia nawet dla profesjonalistów

- noże są ostrzone dwustronnie pod kątem 13-15 stopni

 

Rękojeść

- odporne na czynniki zewnętrzne drewno pakka zostało wykończone stalą i wzmocnione dwoma nitami

- stalowa skuwka jest tak wyprofilowana, by siła krojenia była dobrze rozłożona - stąd osoby o dużych dłoniach mogą wygodnie kroić nożami Eva Solo

 

Ostrzenie duńskich, damasceńskich noży

- noże Nordic Kitchen możesz ostrzyć na kamieniach ceramicznych lub syntetycznych lub na profesjonalnych ostrzałkach elektrycznych, które dostosowane są do ostrzenia japońskiej stali

 

Używanie i konserwacja noży Eva Solo

- damasceńskich noży nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie - wodą z dodatkiem płynu do naczyń

- nie zostawiaj ich na dłuższy czas w wodzie, bo zaszkodzi to drewnianej rękojeści

- po każdym krojeniu nóż umyj i wysusz

- krój na deskach ze szlachetnych gatunków drewna

- raz na kilka miesięcy przetrzyj rękojeść olejem jadalnym, poczekaj, aż się wchłonie, umyj i wytrzyj nóż do sucha

Informacje o produkcie:
Producent Eva Solo
Przeznaczenie

- do obierania warzyw i owoców

- przeznaczony do wycinania i cięcia drobnych warzyw i owoców

- niezbędny do precyzyjnych, wymagających uwagi czynności

- świetnie nadaje się również do dekorowania potraw, tzw. food designu

Materiał

- 67 warstw wysokowęglowej stali AUS 10 o twardości 60 stopni HRC w skali Rockwella

- rękojeść - drewno pakka i stal

Wymiary

długość ostrza 9 cm

 

Seria

Nordic Kitchen

Pochodzenie

Dania / Japonia

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.