Warto obejrzeć

Produkty polecane

Güde - Kappa - Ręcznie kuty nóż do steków, 12 cm

Kappa - Ręcznie kuty nóż do steków, 12 cm

295 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 3-7 dni
darmowa dostawa

Bezkompromisowa jakość ręcznie wykuwanych noży serii Kappa, perfekcyjna ostrość i trwałość łączą się w jedno z ponadczasowym designem.
Luksusowy, ciężki i masywny nóż do steków wykuty z jednego kawałka stali – dzieło niemieckiej manufaktury Güde ze słynącego w świecie, legendarnego już miasta Solingen – to pokaz mistrzostwa najwyższej próby.
Ponad 100-letnia tradycja i pasja tworzenia, rodzinnej firmy Güde, zrodziły niezwykłą serię noży – linię Kappa z ręcznie szlifowanymi klingami. Serię, która ma na celu sprawdzenie się nawet w ekstremalnych warunkach profesjonalnych kuchni.
Noże wykonano ręcznie z kawałka kutej stali szlachetnej chromowo-wanadowo-molibdenowej odpornej na korozję. Każdy nóż linii Kappa tworzony jest w skomplikowanym procesie ponad 30 operacji technologicznych, tak, by w efekcie uzyskać perfekcyjne, tradycyjnie kute noże.
Seria Kappa niemieckiej marki Güde zdobyła prestiżową nagrodę Red Dot Design Awards, co potwierdza jej wyjątkową jakość i design.

 

 

W fachowych artykułach i filmach specjalista z zakresu żywienia radzi, jak dobrać nóż do swoich preferencji kulinarnych. Podpowiada, jak dbać o noże.

Wyjaśnia również różnice miedzy poszczególnymi typami ostrzy.

Zapraszamy też do obejrzenia video Szkoły Krojenia, w której pokazane zostały różne techniki posługiwania się nożami kuchennymi (zakładka Video).

 

 

Noże marki Güde sprowadzamy na indywidualne zamówienie Klienta. Poprosimy Państwa o 100% przedpłaty.

 

Właściwości:

- luksusowy, ręcznie wykuwany nóż do warzyw zarówno dla pasjonatów gotowania, jak i profesjonalistów
- wykonany z jednego kawałka wysokostopowej, ultratwardej stali szlachetnej chromowo-wanadowo-molibdenowej, odpornej na korozję
- wykuwany tradycyjnymi metodami – seria Kappa stanowi pokaz możliwości mistrzów kowalstwa
- fenomenalnie wyważony – całość noża – klinga i trzonek stanowią jedność
- ręcznie szlifowana klinga
- ciężki i masywny – wykuwany bez kompromisów – zadowoli najbardziej wymagających użytkowników
- trzonek i klinga z litej, bardzo twardej stali, są wyjątkowo odporne na czynniki zewnętrzne i na uszkodzenia mechaniczne
- wytrzymały i perfekcyjnie ostry – nóż do warzyw na lata i dla pokoleń
- niemiecka firma Güde stworzyła niemal doskonały nóż do warzyw – produkuje się go w procesie składającym się z ponad trzydziestu złożonych operacji technologicznych
- nóż do warzyw świetnie leży w dłoni
- hartowany w lodzie
- produkt marki Güde to niemiecka precyzja, ręczne rzemiosło najwyższej próby, elegancja i unikatowość każdego produktu
- nadaje się do mycia w zmywarkach

Informacje o produkcie:
Producent Güde
Przeznaczenie

- specjalnie zaprojektowany nóż do steków z częściowo ząbkowanym ostrzem
- krojenie i porcjowanie wszelkiego rodzaju mięs pieczonych, grillowanych i smażonych

Materiał

- nóż wykuty został z jednego kawałka twardej stali stopowej chromowo-wanadowo-molibdenowej w procesie 40 ręcznych operacji technologicznych
- rączka noża stanowiąca jedność z klingą - ręcznie szlifowana lita stal

Wymiary

długość ostrza - 12 cm

Seria

Kappa

Pochodzenie

Niemcy

Nagrody

Cała seria Kappa została uhonorowana prestiżową nagrodą RED DOT DESIGN AWARD

Jak dobrać nóż? Poradnik dla szukających odpowiedniego ostrza

Jak dobrać nóż? Poradnik dla szukających odpowiedniego ostrza

Jak dobrać nóż? Jaki nóż warto kupić? Oba pytania pojawiają się coraz częściej w świadomości gotujących. Mimo iż każdy jakiś nóż w domu ma, nie znaczy to, że jest z niego zadowolony.   Bazując na wieloletnim doświadczeniu i setkach godzin poświęconych doradztwu, opiszę, na co należy zwracać uwagę, gdy wybiera się nóż.

Jak ostrzyć i konserwować niemieckie noże Güde?

Jak ostrzyć i konserwować niemieckie noże Güde?

KONSERWACJA I OSTRZENIE NIEMIECKICH NOŻY GÜDE   Ręcznie kute, wyjątkowej jakości noże niemieckiej rodzinnej manufaktury Güde powstają z ultratwardej stali molibdenowo-wanadowo-chromowej, dzięki której przez wiele lat będą piękne. Unikatowe noże, bo tworzone przez mistrzów rzemiosła dla konkretnego Klienta, wymagają bardzo niewielkiego nakładu pracy, by zachować na długie lata w doskonałym stanie.

Noże do steków - wiedza w pigułce

Noże do steków - wiedza w pigułce

Wszyscy „mięsożercy” cenią sobie ogromnie noże do steków. To coś, do czego Polacy powoli się przekonują, a co w świecie – nade wszystko Ameryce i kochającej wyraziste smaki mięs Europie Zachodniej znane jest już od bardzo dawna.    Nóż do steków to forma dość zjawiskowa.

Precyzyjna elegancja kutej stali - noże Güde Kappa dla wielbicieli tradycyjnej prostoty

Precyzyjna elegancja kutej stali - noże Güde Kappa dla wielbicieli tradycyjnej prostoty

Współczesne noże kuchenne są arcydziełami sztuki użytkowej, za sprawą których można powołać do życia najwymyślniejsze potrawy. W sytuacji, gdy stalowe dzieło tworzone jest od początku do końca przez człowieka dla człowieka, ręcznie wykuwane specjalnie dla jego potrzeb, wykańczane tak, by nóż zachwycał przez całe lata, wielbicielowi kulinarnych doznań niewiele więcej do szczęścia potrzeba.

Güde - niemiecki władca noży idealnych

Güde - niemiecki władca noży idealnych

By mówić o przedmiocie idealnym, trzeba móc z pełną odpowiedzialnością przyznać, iż jest niepospolicie piękny, zjawiskowy w jakości i trwały ponad trwałościami. „Idealny” przekracza granice pojmowania. „Idealny” jest ze swojej natury niepoznany. Choć – czasem – ku szczęściu obcujących z ideałem, kategoria ideału mieści się w przedmiocie, po który da się sięgnąć.

Wszystkie produkty z tej serii

Pokaż wszystkie

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.