Warto obejrzeć

Produkty polecane

Demeyere - Industry - Modernistyczny rondel ze stali Silvinox, 2,2 litra, Ø 18 cm

Industry - Modernistyczny rondel ze stali Silvinox, 2,2 litra, Ø 18 cm

630 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 5-7 dni
darmowa dostawa

Nieco surowe w formie naczynia Industry, belgijskiej marki Demeyere, zaprojektowane dla rynku amerykańskiego, po ogromnym sukcesie, który tam odniosły, zostały wprowadzone na rynki europejskie. I tutaj od razu znalazły swoich miłośników i wielbicieli. Stalowe rondle Demeyere, posiadające zjawiskową, bo aż 30-letnią gwarancję, od wielu już dekad są synonimem naczyń najwyższej klasy.
To arcydzieło sztuki kuchennej, każdy rondel wykonany jest – od dna po ścianki – z pięciu warstw opatentowanego, ferromagnetycznego stopu 5-Ply®, dzięki któremu naczynia zjawiskowo szybko rozprowadzają ciepło i genialnie długo je akumulują, a co za tym idzie, pozwalają gotować z minimalnym użyciem energii.
Linia naczyń Demeyere Industry to efekt ponad sześciu dekad eksperymentów ze stalą szlachetną. Jako najnowsza linia naczyń tej znakomitej marki, Industry łączy wszystkie doświadczenia, które producent nabył, tworząc inne, wcześniejsze serie. Naczynia powstają z jednego kawałka 5-warstwowego stopu 5-Ply®, nie ma tu spawanych, wielowarstwowych den. Jeden dysk stali przetwarzany jest na rondel, z drugiego powstają spawane próżniowo uchwyty, które nigdy nie poluzują się ani nie odpadną.
Genialnie przewodzący ciepło, nieprawdopodobnie sztywny, odporny na odkształcenia i uszkodzenia mechaniczne stop 5-Ply® tworzony jest z połączenia stali szlachetnej, trzech warstw aluminium i - na zewnątrz - ze specjalnej stali magnetycznej. Całość wykorzystuje zjawisko synergii, pozwalając nagrzać naczynie tak, że oszczędza się co najmniej 30% energii w stosunku do tradycyjnych garnków.
Kolejny opatentowany wynalazek Demeyere to stal Silvinox®. Dzięki specjalnemu, elektrochemicznemu procesowi wykańczania stali rondle z linii Industry pozostaną srebrzysto-białe przez całe dekady. Stal nie odbarwi się, nie przybierze specyficznej dla tradycyjnych stalowych naczyń brązowo-błękitnej barwy.
Demeyere przywiązuje wagę do każdego detalu swoich naczyń. Stal Silvinox® jest niezwykle higieniczna, gwarantuje, że na naczyniach nie pozostaną odciski palców, a, co za tym idzie, nie będą na nich osiadały przenoszone z rąk bakterie.
Spawane, nienagrzewające się uchwyty, na których może stanąć dorosły człowiek (jak pokazał to inżynier Demeyere w filmie producenta), tak dokładnie przylegają do naczyń, że między nie a ścianki garnków nie dostanie się brud, nie zbierze się woda, nie rozwiną się bakterie.
Kochający zdrową dietę cenią naczynia Industry, marki Demeyere, gdyż te pozwalają gotować w, dosłownie, połowie szklanki wody.
 

Naczynia Demeyere to prawdziwy rarytas w dziedzinie technologii kuchennych. By pojąć istotę tego zjawiska, by w pełni docenić możliwości nadzwyczajnych, luksusowych, stalowych naczyń belgijskiej marki, polecamy Państwu rozbudowaną kategorię filmów producenta (tłumaczonych przez nas na język polski – prosimy zajrzeć TUTAJ) oraz artykuły naszego specjalisty, które podpowiedzą, na co warto zwrócić uwagę przy doborze naczyń na całe życie.
 

Główne cechy stalowych naczyń Industry
- 5-warstwowa konstrukcja naczyń gwarantuje wyśmienitą dystrybucję ciepła
- odporność na wypaczenia i odkształcenia stali
- powłoka Silvinox® zapewni idealną, srebrno-białą barwę naczyń przez całe lata
- 30 lat gwarancji producenta (do użytku domowego)
- do używania na każdym typie kuchenki; do zapiekania potraw w piekarniku

Właściwości:

Demeyere - inżynieria gotowania
- belgijska marka Demeyere już od lat 60-tych XX wieku eksperymentuje ze stalą szlachetną i innymi materiałami, z których tworzy swoje odkrywcze linie luksusowych, stalowych naczyń, dzięki czemu Demeyere stał się niekwestionowanym liderem w tej dziedzinie
- wieloletnie badania i doświadczenia Demeyere wskazały, że dzięki wykorzystaniu odpowiednich, ultra twardych stopów ferromagnetycznych produkcję naczyń można było przenieść na zupełnie nowy poziom – najnowsza z linii naczyń Demeyere, dostępna na rynku od 2014 roku, pokazała, że to, co dotychczas było nie do osiągnięcia, stało się osiągalne
- w linii Industry Demeyere zmieniło całkowicie podejście do konstrukcji nowoczesnych, stalowych naczyń (dotychczas każdy typ naczyń belgijskiego producenta miał inną grubość i konstrukcję dna i ścianek, co było warunkowane przeznaczeniem danego naczynia) – w linii Industry każde naczynie – czy to garnek, rondel, czy patelnia – powstaje z jednego kawałka opatentowanego stopu 5-Ply®
- to już nie ewolucja, ale rewolucja w kuchni, coś, co zmieniło spojrzenie na gotowanie, smażenie, duszenie, czy pieczenie
- dzięki technologiom Demeyere można, np. ugotować ziemniaki dla całej rodziny, w połowie szklanki wody!; z drugiej strony – można dynamicznie smażyć w wysokich temperaturach bez ryzyka, że naczynie się wypaczy, czy przegrzeje

Każdy element jest istotny
- Demeyere, tworząc luksusowe naczynia ze stali szlachetnej, wykorzystuje opatentowane przez siebie rozwiązania, materiały i stopy metali, by zyskać najbardziej optymalny efekt synergii
- tu nie ma zbędnych elementów, ani takich, które osłabiałyby konstrukcję naczynia – np. kute uchwyty ze stali szlachetnej są spawane i zgrzewane z naczyniem, by nity nie przebijały ścianki i nie zmniejszały właściwości termicznych naczynia
- genialnie obmyślone naczynia o identycznej grubości ścianek i den ze stali rozprowadzają ciepło od podstawy aż po brzegi tak szybko, by bez strat właściwości odżywczych i witamin przyrządzić maksymalnie zdrową potrawę (Demeyere zbadało, że ich naczynia sprawdzają się o 33% lepiej, niż analogiczne naczynia innych firm)

Idealnie higieniczne naczynia
- Demeyere od zawsze dążyło do tworzenia naczyń, które będą maksymalnie higieniczne – kute, spawane uchwyty zasadniczo wykluczają szansę rozwijania się bakterii i drobnoustrojów chorobotwórczych w przestrzeniach między uchwytem, a ściankami garnków bądź patelni
- w miejsca łączeń nie dostaje się woda, tłuszcz, czy brud, dlatego można powiedzieć, że naczynia Demeyere spełniają najwyższe standardy zdrowej kuchni
- specjalnie opracowana powierzchnia stali - Silvinox® - nie pozwala zostawiać na naczyniach odcisków palców (to ważne nie tylko ze względów estetycznych, ale i z racji zapewnienia ochrony przed przenoszonymi na rękach zarazkami i bakteriami)
- zdumiewającym jest fakt, iż Demeyere stworzyło naczynia ze stali szlachetnej, której właściwości są zbliżone do naczyń wyposażonych w faktor antybakteryjny

Opatentowane technologie Demeyere
- najstarsza z technologii Demeyere, Silvinox®, opracowana w 1960 roku, polega na unikalnej, elektrochemicznej obróbce powierzchni stali tak, by nie pojawiały się na nie odciski palców; dzięki usunięciu żelaza i zanieczyszczeń z powierzchni stali szlachetnej Demeyere stworzyło naczynia, które nigdy nie zmienią barwy, zawsze będą srebrzysto-białe
- 5-Ply® to opatentowany przez Demeyere stop, z którego powstają ścianki i dna rondli Industry, składa się z łączonych z sobą w specjalnym procesie produkcji: stali szlachetnej, trzech warstw aluminium i specjalnej stali magnetycznej
- dzięki nadzwyczaj skomplikowanej, wielowarstwowej konstrukcji dna i ścianek naczynia i patelnie genialnie przewodzą ciepło, niezwykle długo je akumulują i pozwalają gotować, dusić, smażyć na minimalnej mocy palnika

Na jakich kuchenkach gotować w naczyniach Demeyere
- wszystkie technologie marki Demeyere dedykowane są, nade wszystko, kuchniom indukcyjnym, na których będą w pełni wykorzystywały swój potencjał
- niemniej – tego typu garnki można wykorzystać również na wszystkich innych typach kuchenek – przez gazowe, ceramiczne, elektryczne, czy halogenowe

Mycie i konserwacja naczyń Demeyere
- naczynia Demeyere z linii Industry nadają się do mycia w zmywarce; niemniej jednak producent proponuje, by myć je ręcznie
- Demeyere gwarantuje, że po latach używania i mycia w zmywarce luksusowej jakości stal, z której tworzone są unikatowe rondle, nie wyblaknie i nie będzie nosiła śladów zarysowania – naczynia Demeyere zostały pozbawione mikroelementów żelaza, co zapewniło im długowieczną, pięknie srebrzystą barwę
- warto pamiętać, by, przy używaniu naczyń Demeyere na kuchniach gazowych od czasu do czasu przetrzeć je mleczkiem do czyszczenia stali szlachetnej – gaz, jako tłuste paliwo, zostawia ślady na stali

Nie dla alergików
- niestety, z racji właściwości stali szlachetnej, która zawiera chrom i nikiel, naczynia Demeyere nie powinny być stosowane przez osoby uczulone na w/w metale

Informacje o produkcie:
Producent Demeyere
Przeznaczenie

- do gotowania w rekordowo wręcz małej ilości wody, dzięki czemu można zachować wszystkie właściwości odżywcze i witaminy przygotowywanych potraw
- do duszenia mięs, warzyw i przygotowywania sosów
- do zapiekania potraw w piekarniku - do temperatury 240 stopni
- naczynia z linii Industry, marki Demeyere, wyśmienicie nadają się do serwowania potraw na stół, gdyż ich 5-warstwowa konstrukcja pozwala bardzo długo zachować ciepło potraw

Kolor srebrny
Materiał

- srebrzysta satynowana stal szlachetna
- 5-warstwowy stop 5-Ply® (stal szlachetnej, 3 wewnętrzne warstwy aluminium i – na zewnątrz - specjalna stal magnetyczna)
- kuty, spawany stalowy uchwyt

Wymiary

pojemność 2,2 l
średnica 18 cm
wysokość 9 cm

Seria

Demeyere Industry

Gwarancja 30 lat – kuchnia domowa; 10 lat kuchnia profesjonalna
Pochodzenie

Belgia

Akcent na doskonałość - przegląd opatentowanych technologii marki Demeyere

Akcent na doskonałość - przegląd opatentowanych technologii marki Demeyere

Od wczesnych lat 90-tych ubiegłego wieku jestem zawodowo związany z najróżniejszymi technologiami i technikami kuchennymi. Gotowałem już, niemal, we wszystkim, co oferuje bogaty świat luksusowych kulinariów. Od lat testuję sprzęt, który trafia później do oferty moich sklepów – SmakProstoty.

Zjawisko synergii w naczyniach Demeyere

Zjawisko synergii w naczyniach Demeyere

W kuchni, poza samym gotującym, niepodzielnie rządzą prawa fizyki, o czym się często nie pamięta. Wystarczy spojrzeć na fizykę wrzącej wody, czy dyfuzję aromatu rozchodzącego się w powietrzu. Fizyka wykorzystywana jest równie często w konstruowaniu nowoczesnych naczyń i utensyliów kuchennych.

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Stal szlachetna stała się nieodłącznym towarzyszem egzystencji człowieka XXI wieku. Aby jednak długo zachwycała swoją niepowtarzalną estetyką, należy stosować się do zasad jej pielęgnowania.   1. Stalowe garnki, patelnie, czy woki najlepiej czyścić ściereczką z mikrofazy lub innymi, pochodnymi, równie delikatnymi materiałami.

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.