Warto obejrzeć

Produkty polecane

Demeyere - Industry - Modernistyczna patelnia ze stali Silvinox, Ø 32 cm

Industry - Modernistyczna patelnia ze stali Silvinox, Ø 32 cm

760 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 5-7 dni
darmowa dostawa

Nowoczesne, nadzwyczaj praktyczne 5-warstwowe patelnie z linii Industry, belgijskiej marki Demeyere, zaprojektowane dla rynku amerykańskiego, po ogromnym sukcesie, który tam odniosły, zostały wprowadzone na rynki europejskie. I tutaj od razu znalazły swoich miłośników i wielbicieli. Stalowe patelnie Demeyere, posiadające zjawiskową, bo aż 30-letnią gwarancję, od wielu już dekad są synonimem naczyń najwyższej klasy.
Te arcydzieła inżynierii kuchennej wykonane są – od dna po ścianki – z pięciu warstw opatentowanego, ferromagnetycznego stopu 5-Ply®, dzięki któremu patelnie zjawiskowo szybko rozprowadzają ciepło i genialnie długo je akumulują, a co za tym idzie, pozwalają smażyć z minimalnym użyciem energii.
Linia naczyń Demeyere Industry to efekt ponad sześciu dekad eksperymentów ze stalą szlachetną. Jako najnowsza seria naczyń tej znakomitej marki, Industry łączy wszystkie doświadczenia, które producent nabył, tworząc inne, wcześniejsze serie. Klasyczne patelnie powstają z jednego kawałka 5-warstwowego stopu 5-Ply®, nie ma tu spawanych, wielowarstwowych den. Jeden dysk stali przetwarzany jest na patelnię, z drugiego powstają spawane próżniowo uchwyty, które nigdy nie poluzują się ani nie odpadną.
Genialnie przewodzący ciepło, nieprawdopodobnie sztywny, odporny na odkształcenia i uszkodzenia mechaniczne stop 5-Ply® tworzony jest z połączenia stali szlachetnej, trzech warstw aluminium i - na zewnątrz - ze specjalnej stali magnetycznej. Całość wykorzystuje zjawisko synergii, pozwalając nagrzać naczynie tak, że oszczędza się co najmniej 30% energii w stosunku do tradycyjnych patelni.
Kolejny opatentowany wynalazek Demeyere to stal Silvinox®. Dzięki specjalnemu, elektrochemicznemu procesowi wykańczania stali naczynia z linii Industry pozostaną srebrzysto-białe przez całe dekady. Stal nie odbarwi się, nie przybierze specyficznej dla tradycyjnych stalowych naczyń brązowo-błękitnej barwy, nawet wtedy, gdy patelnie Demyere będą używane w piekarniku.
Demeyere przywiązuje wagę do każdego detalu swoich naczyń. Stal Silvinox® jest niezwykle higieniczna, gwarantuje, że na patelniach nie pozostaną odciski palców, a, co za tym idzie, nie będą na nich osiadały przenoszone z rąk bakterie.
Spawane, nienagrzewające się uchwyty, na których może stanąć dorosły człowiek (jak pokazał to inżynier Demeyere w filmie producenta), tak dokładnie przylegają do patelni, że między nią a ściankę nie dostanie się brud, nie zbierze się woda, nie rozwiną się bakterie.
 

Naczynia Demeyere to prawdziwy rarytas w dziedzinie technologii kuchennych. By pojąć istotę tego zjawiska, by w pełni docenić możliwości nadzwyczajnych, luksusowych, stalowych naczyń belgijskiej marki, polecamy Państwu rozbudowaną kategorię filmów producenta (tłumaczonych przez nas na język polski – prosimy zajrzeć TUTAJ) oraz artykuły naszego specjalisty, które podpowiedzą, na co warto zwrócić uwagę przy doborze naczyń na całe życie.
 

Główne cechy stalowych naczyń Industry
- 5-warstwowa konstrukcja naczyń gwarantuje wyśmienitą dystrybucję ciepła
- odporność na wypaczenia i odkształcenia stali
- powłoka Silvinox® zapewni idealną, srebrno-białą barwę naczyń przez całe lata
- 30 lat gwarancji producenta (do użytku domowego)
- do używania na każdym typie kuchenki; do zapiekania potraw w piekarniku

Właściwości:

Demeyere - inżynieria smażenia
- belgijska marka Demeyere już od lat 60-tych XX wieku eksperymentuje ze stalą szlachetną i innymi materiałami, z których tworzy swoje odkrywcze linie luksusowych, stalowych naczyń, dzięki czemu Demeyere stał się niekwestionowanym liderem w tej dziedzinie
- wieloletnie badania i doświadczenia Demeyere wskazały, że dzięki wykorzystaniu odpowiednich, ultra twardych stopów ferromagnetycznych produkcję naczyń można było przenieść na zupełnie nowy poziom – najnowsza z linii naczyń Demeyere, dostępna na rynku od 2014 roku, pokazała, że to, co dotychczas było nie do osiągnięcia, stało się osiągalne
- w linii Industry Demeyere zmieniło całkowicie podejście do konstrukcji nowoczesnych, stalowych naczyń (dotychczas każdy typ naczyń belgijskiego producenta miał inną grubość i konstrukcję dna i ścianek, co było warunkowane przeznaczeniem danego naczynia) – w linii Industry każde naczynie – czy to garnek, rondel, czy patelnia – powstaje z jednego kawałka opatentowanego stopu 5-Ply®
- to już nie ewolucja, ale rewolucja w kuchni, coś, co zmieniło spojrzenie na gotowanie, smażenie, duszenie, czy pieczenie
- dzięki technologiom Demeyere można dynamicznie smażyć w wysokich temperaturach bez ryzyka, że naczynie się wypaczy, czy przegrzeje

Każdy element jest istotny
- Demeyere, tworząc luksusowe naczynia ze stali szlachetnej, wykorzystuje opatentowane przez siebie rozwiązania, materiały i stopy metali, by zyskać najbardziej optymalny efekt synergii
- tu nie ma zbędnych elementów, ani takich, które osłabiałyby konstrukcję naczynia – np. kute uchwyty ze stali szlachetnej są spawane i zgrzewane z naczyniem, by nity nie przebijały ścianki i nie zmniejszały właściwości termicznych naczynia
- genialnie obmyślone patelnie o identycznej grubości ścianek i den ze stali rozprowadzają ciepło od podstawy aż po brzegi tak szybko, by bez strat właściwości odżywczych i witamin przyrządzić maksymalnie zdrową potrawę (Demeyere zbadało, że ich naczynia sprawdzają się o 33% lepiej, niż analogiczne naczynia innych firm)

Idealnie higieniczne naczynia
- Demeyere od zawsze dążyło do tworzenia naczyń, które będą maksymalnie higieniczne – kute, spawane uchwyty zasadniczo wykluczają szansę rozwijania się bakterii i drobnoustrojów chorobotwórczych w przestrzeniach między uchwytem, a ściankami patelni
- w miejsca łączeń nie dostaje się woda, tłuszcz, czy brud, dlatego można powiedzieć, że naczynia Demeyere spełniają najwyższe standardy zdrowej kuchni
- specjalnie opracowana powierzchnia stali - Silvinox® - nie pozwala zostawiać na naczyniach odcisków palców (to ważne nie tylko ze względów estetycznych, ale i z racji zapewnienia ochrony przed przenoszonymi na rękach zarazkami i bakteriami)
- zdumiewającym jest fakt, iż Demeyere stworzyło naczynia ze stali szlachetnej, której właściwości są zbliżone do naczyń wyposażonych w faktor antybakteryjny
 

Opatentowane technologie Demeyere
- najstarsza z technologii Demeyere, Silvinox®, opracowana w 1960 roku, polega na unikalnej, elektrochemicznej obróbce powierzchni stali tak, by nie pojawiały się na nie odciski palców; dzięki usunięciu żelaza i zanieczyszczeń z powierzchni stali szlachetnej Demeyere stworzyło patelnie, które nigdy nie zmienią barwy, zawsze będą srebrzysto-białe
- 5-Ply® to opatentowany przez Demeyere stop, z którego powstają ścianki i dna naczyń Industry, składa się z łączonych z sobą w specjalnym procesie produkcji: stali szlachetnej, trzech warstw aluminium i specjalnej stali magnetycznej
- dzięki nadzwyczaj skomplikowanej, wielowarstwowej konstrukcji dna i ścianek patelnie genialnie przewodzą ciepło, niezwykle długo je akumulują i pozwalają smażyć na minimalnej mocy palnika
 

Na jakich kuchenkach można używać patelni Demeyere
- wszystkie technologie marki Demeyere dedykowane są, nade wszystko, kuchniom indukcyjnym, na których będą w pełni wykorzystywały swój potencjał
- niemniej – tego typu patelnie można wykorzystać również na wszystkich innych typach kuchenek – przez gazowe, ceramiczne, elektryczne, czy halogenowe

Mycie i konserwacja naczyń Demeyere
- naczynia Demeyere z linii Industry nadają się do mycia w zmywarce; niemniej jednak producent proponuje, by myć je ręcznie
- Demeyere gwarantuje, że po latach używania i mycia w zmywarce luksusowej jakości stal, z której tworzone są unikatowe naczynia, nie wyblaknie i nie będzie nosiła śladów zarysowania – patelnie Demeyere zostały pozbawione mikroelementów żelaza, co zapewniło im długowieczną, pięknie srebrzystą barwę
- warto pamiętać, by, przy używaniu naczyń Demeyere na kuchniach gazowych od czasu do czasu przetrzeć je mleczkiem do czyszczenia stali szlachetnej – gaz, jako tłuste paliwo, zostawia ślady na stali

Nie dla alergików
- niestety, z racji właściwości stali szlachetnej, która zawiera chrom i nikiel, naczynia Demeyere nie powinny być stosowane przez osoby uczulone na w/w metale

Informacje o produkcie:
Producent Demeyere
Przeznaczenie

- do ultrazdrowego, dietetycznego, niemal beztłuszczowego smażenia i duszenia
- do podpiekania i zapiekania potraw w piekarniku w temperaturze do 240 stopni Celsjusza
- patelnie z linii Industry, marki Demeyere, wyśmienicie nadają się do serwowania potraw na stół, gdyż ich 5-warstwowe ścianki i dno pozwalają bardzo długo zachować ciepło wszelkiego typu przysmaków

Kolor srebrny
Materiał

- srebrzysta satynowana stal szlachetna
- 5-warstwowy stop 5-Ply® (stal szlachetnej, 3 wewnętrzne warstwy aluminium i – na zewnątrz - specjalna stal magnetyczna)
- kute, spawane stalowe uchwyty

Wymiary

średnica 32 cm
średnica dna 27,5 cm
wysokość 5,5 cm
długość wraz z uchwytami 60 cm

Seria

Demeyere Industry

Gwarancja 30 lat – kuchnia domowa; 10 lat kuchnia profesjonalna
Pochodzenie

Belgia

Akcent na doskonałość - przegląd opatentowanych technologii marki Demeyere

Akcent na doskonałość - przegląd opatentowanych technologii marki Demeyere

Od wczesnych lat 90-tych ubiegłego wieku jestem zawodowo związany z najróżniejszymi technologiami i technikami kuchennymi. Gotowałem już, niemal, we wszystkim, co oferuje bogaty świat luksusowych kulinariów. Od lat testuję sprzęt, który trafia później do oferty moich sklepów – SmakProstoty.

Zjawisko synergii w naczyniach Demeyere

Zjawisko synergii w naczyniach Demeyere

W kuchni, poza samym gotującym, niepodzielnie rządzą prawa fizyki, o czym się często nie pamięta. Wystarczy spojrzeć na fizykę wrzącej wody, czy dyfuzję aromatu rozchodzącego się w powietrzu. Fizyka wykorzystywana jest równie często w konstruowaniu nowoczesnych naczyń i utensyliów kuchennych.

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Stal szlachetna stała się nieodłącznym towarzyszem egzystencji człowieka XXI wieku. Aby jednak długo zachwycała swoją niepowtarzalną estetyką, należy stosować się do zasad jej pielęgnowania.   1. Stalowe garnki, patelnie, czy woki najlepiej czyścić ściereczką z mikrofazy lub innymi, pochodnymi, równie delikatnymi materiałami.

Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej

Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej

Patelnie ze stali szlachetnej nie są, wbrew popularnemu wyobrażeniu, tak przyjazne gotującemu, jak może się to na pierwszy rzut oka wydawać. Mówię tu o smażeniu na nowej patelni, która będzie na początku współpracy stroić fochy, przeszkadzać i dokuczać. Po dwóch, trzech razach przypali mięso, za mocno zetnie białko, będzie robić wszystko na przekór swojemu właścicielowi.

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.