Są tacy gotujący, dla których żeliwna patelnia koniecznie musi być czarna. Ale, że są przy tym pełni temperamentu i niecierpliwości, życzą sobie, by żeliwo posiadało właściwości nieprzywierające. Jak tego dokonać? Wystarczy spojrzeć na ofertę dwóch mistrzów francuskiego żeliwa – marek Staub oraz Le Creuset. Oni okiełznali dzikie żeliwo, nauczyli je potulności i posłuszeństwa, tworząc piękne, czarne, legendarne już żeliwne patelnie pokryte nieprzywierającą, ceramiczną, porcelanową emalią. To odkrycie odmieniło świat smażenia, duszenia, grillowania, podpiekania i zapiekania potraw w piekarniku. Zrewolucjonizowało też przestrzeń puszystych naleśników, omletów i placków. Żeliwne patelnie dobrał dla Państwa dyplomowany specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych.
Wybór odpowiedniej czarnej, żeliwnej patelni z porcelanową emalią ułatwi poniższa zawężarka cech.
Tych z Państwa, którzy chcieliby zgłębić wiedzę na temat żeliwnych patelni marek Le Creuset i Staub, zapraszamy do naszego specjalistycznego sklepu poświęconemu w całości garnkom i patelniom z żeliwa - www.zeliwnenaczynia.pl
