Wyjątkowo estetyczna stal szlachetna jest jednym z materiałów, który pozwala na tworzenie eleganckich, prostych w użyciu patelni do smażenia i duszenia. W tej kategorii znajdą Państwo dobrane przez dyplomowanego specjalistę z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych patelnie ze stali szlachetnej, które posłużą do smażenia, duszenia, podpiekania i zapiekania potraw w piekarniku. Tu znają Państwo rewolucyjne, najbardziej zaawansowane na świecie, wielowarstwowe stalowe patelnie belgijskiej marki Demeyere - patelnie stworzone dla najbardziej wymagających.
W zakładce Artykuły - przy każdym produkcie - można przeczytać teksty opisujące typy patelni oraz zapoznać się z poradami specjalisty, które ułatwią dobór kuchennego sprzętu. Profesjonalista podpowiada w nich też, jak najoptymalniej smażyć. Wybór stalowej patelni ułatwi poniższa zawężarka cech.