Ze znawstwem dobrane patelnie pozwalają zdrowo i mądrze smażyć. Myli się ten, kto twierdzi, że smażenie jest niezdrowe. Istotą jest, by zrozumieć, jak działa patelnia. Odpowiednio rozgrzana, nie potrzebuje wiele tłuszczu, aby przygotować niezwykle aromatyczne i pyszne mięsa. W tej kategorii znajdą Państwo zaawansowane, 3-warstwowe patelnie z powłokami nieprzywierającymi, dzieło słynnej, niemieckiej marki Zwilling. Te patelnie sprawdzą się doskonale nade wszystko na kuchniach elektrycznych i gazowych. Można je stosować na kuchniach indukcyjnych, ale trzeba uważąć, by ich nie przegrzać.
Dyplomowany specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych w swoich filmach, artykułach i poradach podpowiada, jak dobrać patelnie do smażenia i duszenia i jak z nich najbardziej optymalnie korzystać. Wybór patelni ułatwi też poniższa zawężarka cech.
Szanowni Państwo, zapraszamy do zapoznania się z efektami kilkuletniego testowania patelni nieprzywierających marki Zwilling. Setki godzin doświadczeń pozwoliły naszemu specjaliście określić możliwie obiektywnie zalety tej technologii. Klikając w zdjęcie, zostaną Państwo przekierowani do artykułu.
