Produkty polecane

Jak kupić na raty?

noże japońskie Miyabi, japońskie noże, ręcznie kute noże kuchenne

Zupełnie unikatowe, należące do grupy mistrzowskich, japońskich noży wyjątkowe produkty marki Miyabi, to przykład swoistych arcydzieł sztuki kowalskiej. W dorobku japońskiej firmy Miyabi należącej do grupy Zwilling J.A. HENCKELS znajdują się tak perfekcyjnie wykute japońskie noże damasceńskie, które swoją ostrością osiągnęły poziom legendarnych już mieczy samurajskich.
Linia mistrzowska - noże noże 5000 MCD, stworzone ze 100 warstw stali damasceńskiej, to przykład noży nad nożami - mają twardość na poziomie 63 stopni HRC w skali Rockwella. Marka Miyabi oferuje również inne piękne i perfekcyjnie ostre noże damasceńskie - linie Miyabi 5000 FCD, Miyabi 7000 D. Każda z nich uchodzi za perełkę w świecie perfekcyjnych ostrzy. Swoistą "wisienką na torcie" jest unikatowa linia japońskich noży 6000 MCT - noży, których rdzenie wykuwane są ze stali proszkowej MicroCabridge MC63, a zewnętrzne warstwy wykuwane są ze stali młotkowanej. Te noże mają 63 stopnie HRC w skali Rockwella i - choć perfekcyjnie kute - nie są jeszcze szczytem możliwości tej znakomitej firmy.

Unikatem na skalę światową okazały się być damasceńskie, 132-warstwowe noże z kolekcji Miyabi 5000 MCD 67 Black, które mają aż 66 stopni HRC w skali Rockwella. To noże, których próżno szukać w ofercie innych japońskich marek.
Filmy, artykuły i porady dyplomowanego specjalisty z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych, z upodobaniem używającego japońskich noży Miyabi, podpowiedzą Państwu, jak dobrać najlepszy nóż kuchenny. W wyborze doskonałych japońskich noży Miyabi może pomóc również poniższa zawężarka cech.

 

Nawigacja wg cech
Zamknij
Liczba produktów: 44
More options
eKredytAkceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.