Produkty polecane

noże japońskie Miyabi, japońskie noże, ręcznie kute noże kuchenne

Zupełnie unikatowe, należące do grupy mistrzowskich, japońskich noży wyjątkowe produkty marki Miyabi, to przykład swoistych arcydzieł sztuki kowalskiej. W dorobku japońskiej firmy Miyabi należącej do grupy Zwilling J.A. HENCKELS znajdują się tak perfekcyjnie wykute japońskie noże damasceńskie, które swoją ostrością osiągnęły poziom legendarnych już mieczy samurajskich.
Linia mistrzowska - noże noże 5000 MCD, stworzone ze 100 warstw stali damasceńskiej, to przykład noży nad nożami - mają twardość na poziomie 63 stopni HRC w skali Rockwella. Marka Miyabi oferuje również inne piękne i perfekcyjnie ostre noże damasceńskie - linie Miyabi 5000 FCD, Miyabi 7000 D. Każda z nich uchodzi za perełkę w świecie perfekcyjnych ostrzy. Swoistą "wisienką na torcie" jest unikatowa linia japońskich noży 6000 MCT - noży, których rdzenie wykuwane są ze stali proszkowej MicroCabridge MC63, a zewnętrzne warstwy wykuwane są ze stali młotkowanej. Te noże mają 63 stopnie HRC w skali Rockwella i - choć perfekcyjnie kute - nie są jeszcze szczytem możliwości tej znakomitej firmy.

Unikatem na skalę światową okazały się być damasceńskie, 132-warstwowe noże z kolekcji Miyabi 5000 MCD 67 Black, które mają aż 66 stopni HRC w skali Rockwella. To noże, których próżno szukać w ofercie innych japońskich marek.
Filmy, artykuły i porady dyplomowanego specjalisty z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych, z upodobaniem używającego japońskich noży Miyabi, podpowiedzą Państwu, jak dobrać najlepszy nóż kuchenny. W wyborze doskonałych japońskich noży Miyabi może pomóc również poniższa zawężarka cech.

 

Nawigacja wg cech
Zamknij
Liczba produktów: 49
More options
Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.