Produkty polecane

Jak kupić na raty?

europejskie noże damasceńskie, ostre noże kuchenne

Choć sztuka wykuwania prawdziwej, damasceńskiej stali zniknęła wraz ze średniowiecznymi mistrzami z Damaszku, którzy nie chcieli zdradzić swoich tajemnic potomnym, jednak współczesne, europejskie kuźnie potrafią wykuć damasceńskie noże kuchenne. Tu prym wiedzie niemiecka marka Güde i jej unikatowe na skalę światową noże z 304 warstw dzikiej stali damasceńskiej. Zaraz za nimi ustawiają się na wybiegu luksusowych, damasceńskich noży niemieckie noże kuchenne marki Zwilling ze 160 warstwami. Obie firmy pochodzą ze słynnego „zagłębia noża” - Solingen.
Dla mniej wybrednych specjalista z ponad 20 letnim doświadczeniem dobrał świetne, duńskie noże Damastahl, marki Scanpan, które wykuto z 33 warstw stali. Te noże idealnie sprawdzą się w rękach początkujących miłośników krojenia.
Uwaga! Pojęcie "długość" - opcja w zawężarce cech - określa zawsze długość ostrza noża. Zawężarka ułatwi Państwu wybór damasceńskiego, europejskiego noża.

Nawigacja wg cech
Zamknij
Liczba produktów: 5
eKredytAkceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.