Produkty powiązane

Pokaż wszystkie

Produkty polecane

Przepis - zapiekanka z makaronu, kurczaka i warzyw w żeliwie Staub

Zapiekanka w żeliwnych naczyniach to tak pachnące i genialnie smakujące zjawisko, że wszyscy, którzy go jeszcze nie znają, nie uwierzą, że w domowym zaciszu można przyrządzić tak wyśmienitą potrawę.
 

W filmie specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych, Krystian Wawrzyczek, zaprezentuje Państwu bardzo specyficzną zapiekankę, do której powstania przyczynią się aż cztery procesy obróbki termicznej – gotowanie, duszenie, grillowanie i pieczenie. Wszystko w żeliwie światowej sławy producentów – marek Staub i Le Creuset.
 

W naszym filmie chcieliśmy też pokazać, że żeliwne garnki pozwalają gotować w nich, dusić i piec. A żeliwne patelnie grillowe dają szansę przygotowywania nawet tak nie kojarzących się z grillowaniem warzyw, jak cukinia.
 

Przepis nie jest łatwy, bo wymaga kuchennego doświadczenia i koordynacji różnego typu działań i wieloetapowego przyprawiania. Ale – efekt jest wart posmakowania.

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.