Produkty powiązane

Pokaż wszystkie

Produkty polecane

Noże Nakiri do szatkowania warzyw i owoców - Leksykon Noży Świata

Nakiri to magnetyzujący, wyjątkowy kształt orientalnego noża do szatkowania i siekania warzyw oraz owoców. Jak żaden inny nóż kuchenny doskonale radzi sobie z twardymi warzywami, czy owocami. Nie straszne mu też cięcie i krojenie mięsa, jeśli zajedzie taka potrzeba. Orientalne noże kuchenne, Nakiri, wywodzą się z kuchni azjatyckiej, w której dominują warzywa i owoce morza. Z racji niezwykłej funkcjonalności i ergonomii krojenia noże Nakiri, zwane też Kakugata Usuba, są coraz chętniej wykorzystywane w europejskie i polskiej kuchni, która dojrzewa do stosowania specjalistycznych noży.
 

Z reguły prostokątne klingi w niezwykle subtelny sposób wyręczają kucharza, tnąc całą powierzchnią ostrza. Noże Nakiri są sprawniejsze w siekaniu, czy szatkowaniu niż genialnie już uformowany nóż kucharza, szefa kuchni, Gyuto.
 

Kolejny odcinek video Leksykonu Noży Świata prezentuje kute przez mistrzów rzemiosła kuchenne arcydzieła – noże Nakiri.

 

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.