Produkty powiązane

Pokaż wszystkie

Produkty polecane

Noże Deba - Leksykon Noży Świata

Specyficzny, orientalny nóż Deba ma burzliwą historię. Przez wieki udoskonalany w Japonii, stał się jednym z kultowych i najbardziej rozpoznawalnych ostrzy Kraju Kwitnącej Wiśni. Japoński nóż Deba służył pierwotnie jako nóż do oprawiania i porcjowania ryb oraz owoców morza. Do dziś stosuje się go w tradycyjnej, japońskiej kuchni. Ale również kuchnia europejska upodobała sobie masywne, jednostronnie ostrzone noże Deba. Tyle, że używa się ich najczęściej do porcjowania drobiu, wołowiny, cielęciny, do krojenia warzyw, czy twardych owoców. Bo nóż Deba potrafi wiele. Zauroczy pasjonata orientalnej kuchni i tych wszystkich, którzy tęsknią za masywnym nożem z prawdziwego zdarzenia, w którym zamknięto historię.
 

Nasz film, będący częścią rozbudowanego Video Leksykonu Noży Świata prezentuję istotę noża Deba. Dzięki niemu Deba przestanie być li tylko nożem do oprawiania ryb.

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.