Produkty powiązane

Pokaż wszystkie

Produkty polecane

Jakie są różnice między naturalnym, a powlekanym emaliami żeliwem?

Specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych, zarządzający przestrzenią Finezyjnej kuchni w naszym sklepem, niezwykle często spotyka się z pytaniem, co różni naturalne, impregnowane olejami żeliwo szwedzkiej marki Skeppshult od żeliwa z ceramicznymi emaliami, francuskich marek Staub, Le Creuset.

 

Różnic jest sporo. Dotyczą, nade wszystko, smaków, które zyskuje się na naturalnym żeliwie, a pokrytymi warstwą nieprzywierającą żeliwnych naczyniach, procesu produkcji żeliwnych garnków i patelni, ilości tłuszczu, którego używa się do smażenia oraz mycia, czy procesu konserwacji szwedzkiego i francuskiego żeliwa.

 

Niemniej – smaki, które można zyskać za sprawą żeliwa – czy to naturalnego, czy pokrytego zapobiegającymi przywieraniu emaliami – zawsze będą niepowtarzalne i zapadające w pamięć. O wszystkim opowie nasz film.

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.