Warto obejrzeć

Demeyere - ControlInduc - Luksusowa, stalowa patelnia na indukcję, Ø 20 cm

ControlInduc - Luksusowa, stalowa patelnia na indukcję, Ø 20 cm

835 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 3-5 dni
darmowa dostawa

Stalowa patelnia Demeyere - z linii ControlInduc - to szczytowe osiągnięcie inżynierii kulinarnej. Spośród innych, najlepszych stalowych patelni świata wyróżnia ją, zasadniczo wszystko. Patelnia ControlInduc wyłączy się na kuchence indukcyjnej, gdy osiągnie temperaturę 250 stopni Celsjusza. Tym samym nie uda się jej nigdy przegrzać.

Kolejna zjawiskowa właściwość stali belgijskiego producenta – na jego patelniach można smażyć z dodatkiem minimalnej ilości tłuszczu, czy wręcz i bez niego. I, co najistotniejsze, zyskuje się w ten sposób zdrowe, dobrze usmażone potrawy. Tego nie da się osiągnąć na klasycznej, stalowej patelni.

Siedmiowarstwowa konstrukcja dna i ścianek 7-Ply Material, opatentowana przez Demeyere, pozwala perfekcyjnie szybko i równomiernie nagrzać patelnię od samego środka, po brzegi.

I na koniec jeszcze jeden wynalazek Demeyere – zewnętrzna, stalowa warstwa patelni poddana została procesowi Silvinox, dzięki któremu stal nie zmieni koloru – zawsze zostanie srebrzysto-biała, nawet po całych latach używania.

Szanowni Państwo, patelnie z linii ControlInduc nadają się, przede wszystkim, do używania na indukcji, gdzie pokażą swoje możliwości.

 

Główne cechy stalowych patelni ControlInduc

- 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek - gwarancja perfekcyjnej dystrybucji ciepła i równomiernego nagrzewania całej patelni

- używana na indukcji patelnia NIGDY się nie przegrzeje – przy 250 stopniach traci właściwości ferromagnetyczne

- stalowe patelnie ControlInduc genialnie rozprowadzają ciepło od dna, aż po brzegi

- patelnie pozwalają smażyć z minimalnym dodatkiem tłuszczu

- technologia Silvinox® gwarantuje, że patelnia zawsze będzie srebrzysto-biała

- patelnia posiada 30 lat gwarancji w przypadku użytku domowego, a profesjonalnego 10 lat

Właściwości:

Patelnia, której nie da się przegrzać na indukcji
- specjalny stop dna i ścianek patelni ControlInduc został tak obmyślony, by patelnia, osiągnąwszy temperaturę 250 stopni Celsjusza, stała się niewidoczna dla płyty indukcyjnej
- specjalny stop belgijskiej patelni Demeyere przestaje w tej temperaturze współpracować z kuchenką; staje się nieferromagnetyczny – jego dalsze podgrzewanie na indukcji jest niemożliwe
- kiedy patelnia lekko ostygnie, znowu odzyska właściwości ferromagnetyczne i nagrzeje się, ponownie, tylko do 250 stopni
- w ten sposób patelnia ControlInduc nie przegrzeje się, nie zdeformuje i posłuży całymi dekadami, dając możliwość zdrowego smażenia i duszenia
 

Perfekcyjnie zdrowe smażenie na patelni ControlInduc Demeyere
- patelnie ControlInduc  dedykowane są tym, którzy przykładają wielką wagę do jakości przygotowywanych posiłków i dbają o niskokaloryczną dietę, jako że da się na nich smażyć (co zjawiskowe w przypadku stalowych patelni) niemal bez tłuszczu
 

Perfekcyjna dystrybucja ciepła
- przekraczające granice znanych technologii, stalowe patelnie ControlInduc, marki Demeyere, w maksymalnym stopniu wykorzystują zjawisko synergii, gdzie suma działania oraz właściwości 7 warstw (stali szlachetnej, dwóch warstw czystego aluminium dzielonego stopem aluminium oraz unikatowego stopu Demeyere - TripleInduc) jest wiele większa, niż w przypadku, gdyby zastosowano jeden, nawet potężniejszy i grubszy materiał
- dzięki takiej konstrukcji patelnie Demeyere perfekcyjnie dystrybuują ciepło, rozgrzewając się w zaledwie kilka chwil i bardzo długo zachowują je, wymagając przy tym minimalnej ilości energii do smażenia i duszenia potraw
- dzięki temu, że w patelniach ControlInduc zastosowano 7-warstwową konstrukcję dna i ścianek, cała patelnia nagrzewa się w tym samym tempie co dno, dystrybuując ciepło bezpośrednio do wnętrza patelni, a tym samym w głąb produktu, nie zaś na zewnątrz
- jeśli przysunie się smażone mięso, ryby, czy warzywa do ścianek patelni ControlInduc, one również będą odgrywały dużą rolę w procesie smażenia i rumienienia produktów – to niezwykle zaawansowana technologia, która udoskonala i skraca proces przygotowywania potraw
- równomiernie obsmażone zostaną produkty ułożone na środku, czy bokach patelni
 

Specjalistyczne patelnie na indukcję i do piekarnika
- patelnie z serii ControlInduc, belgijskiej marki Demeyere, nadają się, nade wszystko, do używania na płytach indukcyjnych
- stosowanie na innych typach kuchenek eliminuje swoistą umiejętność wyłączenia się patelni na kuchence
- należy pamiętać, by nie rozgrzewać patelni na programie Boost; patelnia musi nagrzać się w swoim tempie, co trwa zaledwie kilkanaście sekund
- patelnie z linii ControlInduc nadają się do używania w piekarniku – do zapiekania i podpiekania potraw (by zyskać najlepsze właściwości smakowe przyrządzanych produktów, nie należy przekraczać maksymalnej temperatury 240 stopni; optymalna temperatura podpiekania i pieczenia to 180-220 stopni Celsjusza)
 

Nienagrzewające się uchwyty
- nadzwyczaj zaawansowane technologicznie patelnie marki Demeyere posiadają kute uchwyty, które nie nagrzewają się w czasie smażenia, czy duszenia, stąd można bez obaw chwycić je gołą dłonią
- ergonomiczna, nienagrzewająca się rączka patelni posiada otwór pozwalający powiesić patelnię nad kuchenką
 - uchwyty są tak doskonale formowane, by dłoń gotującego nie męczyła się, a uchwyt nie hamował przepływu krwi w zaciśniętej dłoni; dodatkowo – uchwyty posiadają wgłębienie na kciuk, ułatwiający trzymanie patelni

Technologia Silvinox®
- specjalnie opracowana powierzchnia stali - Silvinox® - nie pozwala zostawiać na naczyniach odcisków palców (to ważne nie tylko ze względów estetycznych, ale i z racji zapewnienia ochrony przed przenoszonymi na rękach zarazkami i bakteriami)
- zdumiewającym jest fakt, iż Demeyere stworzyło naczynia ze stali szlachetnej, której właściwości są zbliżone do naczyń wyposażonych w faktor antybakteryjny
- stal Demeyere, pozbawiona jest mikroelementów żelaza, dzięki czemu przez całe lata będzie zawsze srebrzysto-biała, nigdy nie zmieni koloru
 

Użytkowanie i konserwacja
- stalowa patelnia ControlInduc jest dostosowana do używania każdego typu łopatek i mieszadełek
- tak wysokiej klasy patelnie najlepiej myć ręcznie z użyciem delikatnych detergentów
- nie należy stosować szorstkich gąbek, czy drucików

Informacje o produkcie:
Producent Demeyere
Przeznaczenie

- do ultra zdrowego, dietetycznego smażenia mięs, warzyw i ryb na małej ilości tłuszczu
- do duszenia, smażenia na małym ogniu lub w wysokich temperaturach
- do smażenia i obsmażania potraw techniką sauté
- do zapiekania potraw w piekarniku - do temperatury 240 stopni
- patelnie z linii ControlInduc, marki Demeyere, idealnie nadają się do serwowania potraw na stół, gdyż ich 7-warstwowa konstrukcja pozwala bardzo długo zachować ciepło różnorodnych mięs, ryb, czy warzyw

Kolor srebrny
Materiał

- korpus patelni wykonany jest z 7 warstw – satynowanej, ferromagnetycznej stali chromowej - na zewnątrz, 2 warstw aluminium i stopu aluminium oraz opatentowanego stopu TripleInduc
- uchwyt – kuta stal

Wymiary

średnica 20 cm

wysokość ścianek - ok 4,5 cm

Seria

Demeyere ControlInduc Steel

Gwarancja 30 lat – kuchnia domowa; 10 lat kuchnia profesjonalna
Pochodzenie

Belgia

Akcent na doskonałość - przegląd opatentowanych technologii marki Demeyere

Akcent na doskonałość - przegląd opatentowanych technologii marki Demeyere

Od wczesnych lat 90-tych ubiegłego wieku jestem zawodowo związany z najróżniejszymi technologiami i technikami kuchennymi. Gotowałem już, niemal, we wszystkim, co oferuje bogaty świat luksusowych kulinariów. Od lat testuję sprzęt, który trafia później do oferty moich sklepów – SmakProstoty.

Zjawisko synergii w naczyniach Demeyere

Zjawisko synergii w naczyniach Demeyere

W kuchni, poza samym gotującym, niepodzielnie rządzą prawa fizyki, o czym się często nie pamięta. Wystarczy spojrzeć na fizykę wrzącej wody, czy dyfuzję aromatu rozchodzącego się w powietrzu. Fizyka wykorzystywana jest równie często w konstruowaniu nowoczesnych naczyń i utensyliów kuchennych.

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Stal szlachetna stała się nieodłącznym towarzyszem egzystencji człowieka XXI wieku. Aby jednak długo zachwycała swoją niepowtarzalną estetyką, należy stosować się do zasad jej pielęgnowania.   1. Stalowe garnki, patelnie, czy woki najlepiej czyścić ściereczką z mikrofazy lub innymi, pochodnymi, równie delikatnymi materiałami.

Ile mierzy moja patelnia? Jak rozumieć pojęcie średnicy patelni

Ile mierzy moja patelnia? Jak rozumieć pojęcie średnicy patelni

Kwestia rozmiaru patelni, pozornie błaha, prowokuje często kontrowersje. Producenci patelni podają z reguły jeden jedyny wymiar – średnicę, którą faktycznie mierzą w najszerszym miejscu patelni, czyli od rantu do rantu (od brzegu do brzegu), który z samym smażeniem nie ma nic wspólnego.

Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej

Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej

Patelnie ze stali szlachetnej nie są, wbrew popularnemu wyobrażeniu, tak przyjazne gotującemu, jak może się to na pierwszy rzut oka wydawać. Mówię tu o smażeniu na nowej patelni, która będzie na początku współpracy stroić fochy, przeszkadzać i dokuczać. Po dwóch, trzech razach przypali mięso, za mocno zetnie białko, będzie robić wszystko na przekór swojemu właścicielowi.

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.