Warto obejrzeć

Produkty polecane

Demeyere - ControlInduc Duraslide Ultra - Luksusowa patelnia na indukcję, Ø 28 cm

ControlInduc Duraslide Ultra - Luksusowa patelnia na indukcję, Ø 28 cm

1075 zł

Produkt jest dostępny od ręki. Czas wysyłki: 7-14 dni
darmowa dostawa

Absolutna rewolucja w kuchni - patelnie, których nie przegrzejesz na indukcji. Odkrywcza linia ControlInduc Duraslide Ultra, belgijskiej marki Demeyere, pozwoli smażyć w najbardziej optymalnych warunkach. Patelnia została stworzona tak, że sama „wyłącza się”, gdy osiągnie maksymalnie 250 stopni Celsjusza. Musisz wiedzieć, że nie trzeba wyższej temperatury, by idealnie usmażyć, np. potężny stek.

Gdy patelnia ControlInduc ostygnie zaledwie o kilka stopni, znowu podgrzeje się do swojej granicznej temperatury. A osiągnąwszy 250 stopni, wyłączy się. To jednak nie przerwie procesu smażenia.

Opatentowana przez Demeyere siedmiowarstwowa konstrukcja dna i ścianek patelni ControlInduc (7-Ply Material®) pozwoli Ci szybko i równomiernie rozgrzać ją od środka, po same brzegi.

 Bezpieczna dla zdrowia nieprzywierająca powłoka Duraslide Ultra nie zawiera żadnych pochodnych teflonu ani szkodliwych substancji. Ma oznaczenie PTFE-Free.

Nieprzywierająca powłoka ma jednak niewielkie ograniczenia. Maksymalna temperatura smażenia, w której gwarantowana jest pełna nieprzywieralność, to 230 stopni Celsjusza. To już na tyle wysoka temperatura, by smażyć duże, grube kawałki mięs.

I jeszcze jeden wynalazek Demeyere. Zewnętrzna warstwa patelni stworzona jest ze stali Silvinox, dzięki której patelnia nie zmieni koloru. Zawsze będzie srebrzysto-biała, nawet po całych latach pracy.

Używaj patelni ControlInduc Duraslide Ultra na indukcji. Tylko wtedy wykorzystasz w pełni jej potencjał.

Do patelni z powłoką nieprzywierającą możesz dobrać pokrywkę z hartowanego szkła i stali. Znajdziesz ją na dole strony.

Dołącz do grona wielbicieli patelni, których nie da się przegrzać na indukcji!

 

Każdy nasz Klient dostaje wraz z zakupionym towarem stworzoną przez naszego specjalistę instrukcję, która pomoże dobrze wykorzystać potencjał patelni Demeyere.

Właściwości:

Tej patelni nie przegrzejesz na indukcji

- patelnia ControlInduc z nieprzywierającą powłoką rozgrzewa się tylko do 250 stopni Celsjusza

- sama wyłączy się na indukcji, a kiedy nieco ostygnie, ponownie zacznie się rozgrzewać

- niezwykle mocny 7-warstwowy stop nie zdeformuje się i nie wypaczy

 

Smaż zdrowo, jak nigdy dotąd

- nowoczesna, bezpieczna dla zdrowia powłoka zagwarantuje Ci dietetyczne smażenie

- użyj minimum tłuszczu do przygotowania ulubionych dań

- powłoka z certyfikatem PTFE Free (żadnych pochodnych teflonu) gwarantuje pełną nieprzywieralność w temperaturze do 230 stopni Celsjusza

 

Patelnia, która idealnie rozprowadza ciepło

- patent Demeyere - 7-warstwowy stop TripleInduc - rozgrzeje się równomiernie w kilka chwil od dna, aż po brzegi

- zużyjesz minimum energii, bo patelnia doskonale akumuluje ciepło

 

Patelnia ControlInduc na indukcję i do piekarnika

- z tej patelni skorzystasz tylko na indukcji, bo na innych kuchenkach nie wyłączy się

- możesz zapiekać na niej w piekarniku do 220 stopni Celsjusza

 

Kuty uchwyt będzie zawsze chłodny

- nie musisz przesadnie uważać - kuty, próżniowo spawany uchwyt patelni ControlInduc nigdy Cię nie oparzy (chyba, że patelnia trafi do piekarnika)

 

Stal Silvinox zawsze piękna i higieniczna

- stal Silvinox, patent marki Demyere, zawsze będzie srebrzysto-biała, bo nie zawiera mikroelementów żelaza

- nie zostawisz na niej odcisków palców - oto, jak higieniczna i antybakteryjna jest belgijska stal

 

Używanie i konserwacja

- używaj drewnianych lub syntetycznych, czy nylonowych utensyliów, by nie uszkodzić powłoki

- patelnie myj zawsze ręcznie

- nie przechowuj w niej jedzenia w lodówce

- nie szoruj powłoki Duraslide Utra ostrymi szczotkami, czy gąbkami

Informacje o produkcie:
Producent Demeyere
Przeznaczenie

- do bardzo zdrowego smażenia mięs, warzyw i ryb na minimalnej ilości tłuszczu

- do delikatnych potraw, np. naleśników, placków, omletów, jajek sadzonych, czy jajecznicy

- do duszenia, smażenia na małym ogniu lub w wysokich temperaturach do 230 stopni

- do zapiekania potraw w piekarniku - do temperatury 220 stopni

- do serwowania potraw na stół

Materiał

3-warstwy nieprzywierającej powłoki Duraslide Ultra®

na zewnątrz - wyłączający się na indukcji stop stali Silvinox

7-warstwowa konstrukcja 7-Ply Material®: stal szlachetna, stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®

kuty, stalowy uchwyt

Wymiary

grubość dna i ścianek - 3,2 mm

średnica od brzegu do brzegu - 28 cm

średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 22 cm

wysokość ścianek - 5 cm

 

Seria

Demeyere ControlInduc Duraslide Ultra

Gwarancja 5 lat
Pochodzenie

Belgia

Opinia o nieprzywierających patelniach ControlInduc marki Demeyere

Opinia o nieprzywierających patelniach ControlInduc marki Demeyere

Patelni ControlInduc z powłoką nieprzywierającą Duraslide Ultra, belgijskiej marki Demeyere, używałem od chwili, gdy pojawiła się na rynku. Prawie roczny test (stan na lipiec 2016 roku) dał bardzo zadawalające efekty. Przez wiele miesięcy testowałem patelnię w różnorodny sposób.

Jak dobrać patelnię i umiejętnie smażyć - porady specjalisty

Jak dobrać patelnię i umiejętnie smażyć - porady specjalisty

Jaką patelnię warto kupić? Na co zwrócić uwagę? Takie pytanie niezwykle często zadają mi Klienci naszego sklepu, lekarze, dietetycy, pasjonaci zdrowego stylu życia.   Od lat eksperymentuję w kuchni z najróżniejszymi technologiami, tworząc własne przepisy, które nierzadko cieszą się aprobatą.

Jak używać patelni z powłoką nieprzywierającą

Jak używać patelni z powłoką nieprzywierającą

Patelnie nieprzywierające traktowane są czasem przez swoich właścicieli strasznie bezlitośnie. Nie są, niestety, odporne, jak czołg, czy prom kosmiczny. Nie wytrzymają tzw. „smażenia bez tłuszczu” i ulegną rozgrzanemu na maksimum palnikowi, czy płycie grzewczej. Niestety, patelnia nieprzywierająca ma swoje widzimisię, do którego trzeba się zastosować, by służyła długo i szczęśliwie.

Ile mierzy moja patelnia? Jak rozumieć pojęcie średnicy patelni

Ile mierzy moja patelnia? Jak rozumieć pojęcie średnicy patelni

Kwestia rozmiaru patelni, pozornie błaha, prowokuje często kontrowersje. Producenci patelni podają z reguły jeden jedyny wymiar – średnicę, którą faktycznie mierzą w najszerszym miejscu patelni, czyli od rantu do rantu (od brzegu do brzegu), który z samym smażeniem nie ma nic wspólnego.

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.