Produkty polecane

Specjalista niejedno ma imię, czyli o tym, który kuchnię zaklina

Nasz nieco dziki, ale zawsze profesjonalny, nieco niekonwencjonalny, ale zawsze nadzwyczaj fachowy specjalista, szef sklepu SmakProstoty.pl, a przy okazji mąż doskonały, przyjaciel od serca, a czasem wróg zapamiętały, człowiek wielce oświecony, ale promujący Świętą w kuchni Inkwizycję, kochający wszystko, co ludzkie, często nad wyraz zdumiony wielobarwnym życiem, ciągle i z nieustającą przyjemnością poświęca czas naszym Arcysympatycznym Klientom. W ich kierunku ślemy serię gorących pozdrowień i podziękowań za specyficzną więź, która się między nami rodzi, za ciepły kontakt, za długie rozmowy.

 

 

 

Dziś – trochę o przestrzeni szczególnie dla nas ważnej, która nosi dumną nazwę: Finezyjna kuchnia. Tu króluje niepodzielnie specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych, Krystian Wawrzyczek, jak wspomnieliśmy – nieco dziki, bo, jak mówi, Wiking z dziada pradziada, choć w Polsce zrodzon.
 

Kiedy specjalista wkracza do akcji, dodzwonić się do nas nie jest łatwo. Bo jeśli Klient jest wnikliwy i chce się dowiedzieć najwięcej na temat sprzętu, rozmowa trwa i trwa. Niemniej – widzimy, że kilkadziesiąt kuchennych artykułów (znajdą je Państwo w zakładkach (Artykuły i porady – O kuchni) w naszym sklepie oraz stworzone dla potrzeb najważniejszych sprzętów filmy dają doskonałe efekty.

 

 

 

 

Klienci dzwonią, by potwierdzić swoje wrażenia na temat tego, co zostało o garnkach, patelniach, nożach itp. napisane i powiedziane. Cieszy nas niewymownie fakt, że nasi Klienci są dociekliwi i ciekawi przedstawianych im technologii. Wtedy rozmowa jest naprawdę twórcza: nasz specjalista rozmawia ze „świeżym specjalistą” – Klientem, który wie tyle, że może swobodnie poruszać się po skomplikowanej przestrzeni najnowszych technologii kulinarnych. Wie, bo nasz sklep oferuje mu pełną, przystępnie prezentowaną wiedzę na temat produktu, jego funkcji oraz szczególnie czytelne informacje specjalisty z zakresu żywienia, który radzi, radzi i radzi.

 

Produkt opisany jest tak, by niczego już mu nie brakowało – ma swój opis, z reguły osadzający go w kulturze, ma bardzo szerokie właściwości, ma, bardzo często, swój film lub filmy i poświęcone mu specjalistyczne artykuły. Klient dostaje wiele. Według nas najpierw powinien zapoznać się z problemem, skorzystać z niezwykle szerokiej i unikatowej, na skalę Polski, bazy wiedzy, by później skonsultować swoje wrażenia ze specjalistą. A jest o czym rozmawiać, bo nasz spec miał każdy z prezentowanych w sklepie sprzętów w ręce, gotuje w proponowanych przez nas naczyniach, kroi nożami, które mamy w sklepie, smaży na prezentowanych w SmakuProstoty.pl patelniach. Wszystko zna z autopsji, wie, jak dany produkt sprawdza się w tzw. praniu.

 

 

 

 

Zawsze chcieliśmy – i ta idea stała się przewodnią – stworzyć sklep bardzo wiarygodny i specjalistyczny. Założeniem było, by Klient czuł się tu pewnie, by przed zakupem dowiedział się wszystkiego, by był przekonany, że wyda pieniądze, częstokroć niemałe, na produkt, który będzie Go cieszył przez całe lata. I to się udaje.

Ciągle, niemal codziennie, dostajemy od naszych Uroczych Klientów maile, odbieramy telefony i rozmawiamy bądź piszemy o sprzęcie z punktu widzenia użytkowników. Obie strony - i my i nasi Klienci - mogą wymieniać się wrażeniami wynikłymi z praktyki. Robimy, co się da, by nasi Klienci czuli się u nas, jak w domu.
 

Z drugiej strony – z nieprzejednaną zaciętością dręczymy producentów. Chwała im za ich nadludzką cierpliwość i wytrwałość w wysłuchiwaniu naszych nieustannych pytań, dociekań, rozważań. Musimy wiedzieć o sprzęcie wszystko, czego dowiedzieć się można. Takie jest nasze założenie.

 

 

 

 

Chcemy oferować Klientom, którzy wierzą Smakowi, którzy obdarzają nas zaufaniem, którzy identyfikują swoje gotowanie z proponowanymi przez nas markami, pełną i wyczerpującą wiedzę na temat najnowszych technologii kulinarnych. Tu wtręt prywatny. Wiem, że nasz zespół ma wielkie szczęście, że pracuje z nami spec od żywienia. Kiedy słucham Jego rozmów z Klientami, kiedy uczestniczę w prowadzonych dla naszej ekipy szkoleniach, raz po raz zdaję sobie sprawę, że bez Niego nie dalibyśmy rady przejść w przestrzeń sklepu, który może szczycić się profesjonalizmem najwyższej próby.

 

Wiedza dotycząca żywienia w połączeniu z wiedzą na temat najnowocześniejszych technologii stanowi genialne wręcz połączenie. Wtedy też myślę sobie z rosnącym szacunkiem, że trzeba lat mozolnej nauki i nieustannego zgłębiania ciągle rozwijającego się problemu, by móc rzetelnie doradzać, by mówić o tym, jak gotowanie wpływa na organizm, jak można sobie pomóc za sprawą dobrze przyrządzanych posiłków. Bo, jak podkreśla to nasz spec – dobre jedzenie to dobre życie, wyśmienite zdrowie i pogodne samopoczucie. O tym ciągle i od nowa mówimy i piszemy. Czasem, przyznajemy bez bicia, piszemy też złośliwie, bez litości obnażając kulinarną ignorancję Polaków. Tych, którzy się nie oburzą, zapraszamy do cyklu, w którym króluje samozwańczy Kuchenny Inkwizytor. Tu jest i wesoło i jadowicie i nieco smutno. Bo Polacy, choć ewoluują w tempie porównywalnym z prędkością światła, mają też tendencję do grzęźnięcia w starych, a bardzo złych nawykach. Więc – kochając człowieka w kuchni, pozwalamy sobie też robić z niego nieco kpin.
 

 

 

 

Z innej strony – jest całkiem poważnie, choć równocześnie arcymiło. Nasz spec już od lat prowadzi doradztwo w kwestiach i żywienia i wyposażania kuchni. Raz po raz gości u któregoś z naszych Klientów, podpowiadając, jak odmienić kuchenne przestrzenie, uczy kroić, gotować, podpowiada, jak do maksimum wykorzystywać możliwości markowego sprzętu kuchennego. Wielu naszych Klientów należy do naszego klubu gotujących.

 

To, że robimy coś dobrze, a staramy się robić coraz lepiej, doceniają nasi Klienci, doceniają też media. Nasz specjalista raz po raz wypowiada się w fachowej prasie. W październiku 2012 zaprosiła go do siebie telewizja – w programie „Pytanie na śniadanie” zaprezentował niewielki wybór noży z naszego sklepu. To było arcysympatyczne wyróżnienie – wiele dała nam świadomość, że potężna publiczność dowie się o istnieniu noży, które zna i ceni cały świat.

 

Nasz sklep www.SmakProstoty.pl jest takim sklepem-nie-sklepem. Jak mówią o nim Ci, którzy docenili nasze wysiłki, to prawdziwa baza wiedzy na tematy związane z nowoczesną kuchnią. A przy okazji to przestrzeń, w której ceni się dialog i nigdy nie odmawia profesjonalnego wsparcia. Albo – miłej rozmowy.
Co napawa nas ogromną dumą – o naszych, przede wszystkim, kuchennych, sklepowych poczynaniach widzą już światowi producenci, których marki mamy w sklepie, znają nas niektórzy słynni w świecie gotujący, czy producenci programów telewizyjnych, w których odkrywa się kulinarne talenty.

 

 

 

  

Gorąco dziękujemy za najmilsze słowa wszystkim doceniającym nasze działania, ale, podkreślmy od razu, że to zaledwie początek, malutki wyrywek naszych możliwości. Ciągle i ciągle planujemy na przyszłość, rozwijamy ideę zwaną Smakiem, mamy wizję sklepu nad sklepami. Niestety, jak pokazuje rzeczywistość, ogromne i bardzo ambitne plany też, z jakiś dziwnych przyczyn, rozwijają się w typowym dla siebie powolnym tempie. Stąd – wizja wyprzedza nasze działania i widziane przez Państwa w sklepie efekty o jakieś kilka dziesięcioleci. Ale – dogonimy ją, tworząc SmakProstoty takim, jakiego się Państwo na pewno nie spodziewają. Będzie to, możemy to już obiecać, naprawdę zachwycający sklep.

 

Ciągle dążący przed siebie zespół sklepu www.smakprostoty.pl zaprasza wszystkich wierzących w siłę wielkiej idei w swoje gościnne podwoje. Chcemy, by sklep zyskał w Państwa oczach opinię przestrzeni, do której warto wracać, bo potrafi zarazić entuzjazmem.

 

 

Zespół sklepu www.smakprostoty.pl

Zdjęcia: SmakProstoty.pl

 

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.