Testowanie sprzętu kuchennego i ferowanie wyroków na jego temat, a co za tym idzie, budowanie rzetelnej opinii, nie jest, wbrew pozorom, proste. Trzeba wziąć pod uwagę wiele zmiennych i poświęcić czas na przetestowanie produktu, który w ten czy inny sposób różni się od znanych wcześniej sprzętów. Kategorię testów założyliśmy po to, by podzielić się z Państwem wrażeniami wynikłymi z praktyki, czyli używania na co dzień naczyń, patelni, brytfann, woków i noży producentów, których polecamy w naszym sklepie.
Ta kategoria jest o tyle specyficzna, że nasz specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych używa wcześniej, nim dodamy do sklepu, produktów danej marki. Gotuje w garnkach, smaży na patelniach, zapieka w brytfannach, kroi doskonałej jakości nożami kuchennymi. Dopiero, po czasie, gdy ma pewność, że sprzęt się sprawdza, może proponować go naszym Klientom.
Tu nie znajdą Państwo fachowych wykładów na temat nowoczesnych technologii, ale czysto praktyczne, połączone z opisem wrażeń i odczuć, często subiektywne opinie na temat sprzętu kuchennego.