Produkty polecane

Jak kupić na raty?

O patelniach

Świat – całkiem i dosłownie – obrósł i zarósł patelniami wszelkiej maści, koloru, gatunku i wielkości. Jak się w tym wszystkim zorientować? Wg nas prosto – wystarczy trafić do naszego sklepu SmakProstoty.pl. Już uzasadniamy pozornie zarozumiałe stwierdzenie. Przez całe lata nasz specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych testuje, używa, dręczy i męczy najlepsze patelnie świata. Najlepsze, bo innych u nas Państwo nie uświadczą. Nasz spec ma do czynienia z bardzo zaawansowanymi technologiami już od ponad 20 lat i wychodzi z założenia, że jakość jest jedna i jedyna, dlatego z ogromną starannością dobiera sobie kuchennych współpracowników.


W materii, która wiąże się z jedzeniem, a tym samym ludzkim zdrowiem, samopoczuciem, radością życia i witalnością, nie ma miejsca na jakikolwiek kompromis. Dlatego też w naszym sklepie znajdą Państwo patelnie zaledwie kilku światowej klasy marek, którym w pełni zaufaliśmy. Prezentujemy starannie wyselekcjonowane patelnie z powłokami nieprzywierającymi marek Demeyere i Zwilling, żeliwne patelnie mistrzów w swojej klasie - marek Skeppshult, Staub oraz Le Creuset, a także patelnie ze stali szlachetnej - zupełny unikat na skalę światową - profesjonalne, luksusowe produkty marki Demeyere.

 

Patelnie przeszły skrajnie ekstremalne testy naszego specjalisty, który, nie wierząc producentom i ich marketingowym zapewnieniom, na własną rękę szukał w nich nie tylko opisywanego fenomenu, ale i mankamentów. Używał ich codziennie, smażył, dusił, zapiekał, podpiekał, grillował i serwował. Dopiero, gdy był pewien jakości sprzętu, dodawał go do sklepu. A to, co po latach rozczarowało, zostało wyeliminowane i usunięte z oferty SmakuProstoty.


W tej kategorii znajdą Państwo latami tworzone teksty o patelniach z naszego sklepu. Mowa tu o ich doborze, konserwacji, użytkowaniu, przeznaczeniu. Mamy nadzieję, że rozwiejemy tysiące wątpliwości co do wyboru tego bardzo istotnego w kuchni sprzętu.

 

Akcent na doskonałość - przegląd opatentowanych technologii marki Demeyere
Artykuł
Artykuł

Akcent na doskonałość - przegląd opatentowanych technologii marki Demeyere

Od wczesnych lat 90-tych ubiegłego wieku jestem zawodowo związany z najróżniejszymi technologiami i technikami (...)
Ile mierzy moja patelnia? Jak rozumieć pojęcie średnicy patelni
Artykuł
Artykuł

Ile mierzy moja patelnia? Jak rozumieć pojęcie średnicy patelni

Kwestia rozmiaru patelni, pozornie błaha, prowokuje często kontrowersje. Producenci patelni podają z reguły jeden jedyny (...)
Jak dobrać patelnię i umiejętnie smażyć - porady specjalisty
Artykuł
Artykuł

Jak dobrać patelnię i umiejętnie smażyć - porady specjalisty

Jaką patelnię warto kupić? Na co zwrócić uwagę? Takie pytanie niezwykle często zadają mi Klienci naszego sklepu, (...)
Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?
Artykuł
Artykuł

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Stal szlachetna stała się nieodłącznym towarzyszem egzystencji człowieka XXI wieku. Aby jednak długo zachwycała swoją (...)
Jak smażyć bez tłuszczu - czyli sposób na zamordowanie patelni, otrucie najbliższych i spopielenie dobytku
Artykuł
Artykuł

Jak smażyć bez tłuszczu - czyli sposób na zamordowanie patelni, otrucie najbliższych i spopielenie dobytku

Internet kocha mody, afery i farmazony. Trudno, taka już jego specyfika, że pisać, co chce, każdy może. Szkoda tylko, (...)
Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej
Artykuł
Artykuł

Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej

Patelnie ze stali szlachetnej nie są, wbrew popularnemu wyobrażeniu, tak przyjazne gotującemu, jak może się to na pierwszy (...)
Jak używać i konserwować żeliwne patelnie i garnki Skeppshult?
Artykuł
Artykuł

Jak używać i konserwować żeliwne patelnie i garnki Skeppshult?

CIĘŻAR ŻELIWNYCH NACZYŃ ICH ATUTEM   Prosimy pamiętać, iż naczynia żeliwne firmy Skeppshult są wiele cięższe (...)
Jak używać patelni grillowej
Artykuł
Artykuł

Jak używać patelni grillowej

Patelnia grillowa wymaga, podobnie jak i wszystkie patelnie tego świata, cierpliwości, stosowania się do zasad jej używania (...)
Jak używać patelni z powłoką nieprzywierającą
Artykuł
Artykuł

Jak używać patelni z powłoką nieprzywierającą

Patelnie nieprzywierające traktowane są czasem przez swoich właścicieli strasznie bezlitośnie. Nie są, niestety, odporne, (...)
Jak używać żeliwnych naczyń marki Staub
Artykuł
Artykuł

Jak używać żeliwnych naczyń marki Staub

Jedne z najpiękniejszych naczyń świata – żeliwne garnki, brytfanny, woki i patelnie francuskiej marki Staub, łączą (...)
Kolorowe żeliwne naczynia Le Creuset - wykwintne smaki czarują podniebienie
Artykuł
Artykuł

Kolorowe żeliwne naczynia Le Creuset - wykwintne smaki czarują podniebienie

Ten, kto spotkał na swojej kuchennej drodze żeliwne naczynia Le Creuset, ten doskonale wie, dlaczego porcelanowe, ceramiczne, (...)
Misja Apollo - gotowanie w stali Demeyere
Artykuł
Artykuł

Misja Apollo - gotowanie w stali Demeyere

„Tu stal Apollo! Tu stal Apollo! Czy mnie widzicie?” - w kosmicznej przestrzeni kuchni XXI wieku rozlega się (...)
eKredytAkceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.