Produkty polecane

O kuchni

Tworzone z udziałem specjalisty z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych artykuły o garnkach, nożach, patelniach, wokach, brytfannach oraz kuchennych sprzętach i akcesoriach przybliżają istotę najnowszych, zjawiskowych technologii, które wspomagają zdrowy tryb życia i dietetyczne gotowanie. Piszemy o istocie danego sprzętu, o jego ewolucji przez wieki, o zasadności jego posiadania i używania.
Wszystkie teksty dotyczące kuchni można znaleźć również przy poszczególnych produktach w zakładce „Artykuły”.

 

Różnice między patelniami nieprzywierającymi Demeyere i Zwilling
Artykuł
Artykuł

Różnice między patelniami nieprzywierającymi Demeyere i Zwilling

Po latach testów przeróżnych patelni z powłokami nieprzywierającymi postanowiłem pozostać przy, zaledwie, (...)
Smażenie, przemiany chemiczne w tłuszczach i ich wpływ na organizm
Artykuł
Artykuł

Smażenie, przemiany chemiczne w tłuszczach i ich wpływ na organizm

Dla potrzeb sklepu www.smakprostoty.pl i naszych widzów na kanale You Tube stworzyliśmy, nieco ironiczny, ale traktujący (...)
Super-stal dla super-Kowalskiego - naczynia John Pawson i Atlantis Demeyere
Artykuł
Artykuł

Super-stal dla super-Kowalskiego - naczynia John Pawson i Atlantis Demeyere

Belgijska, rodzinna firma Demeyere, należąca obecnie do koncernu Zwilling J.A. Henckels, realizuje z rozmachem mickiewiczowskie (...)
Świat patelni, część 1 - Raj ze znawstwem wysmażony
Artykuł
Artykuł

Świat patelni, część 1 - Raj ze znawstwem wysmażony

Patelnia, zupełnie niezbędna w kuchni, stara jak sam świat, jest dobra na wszystko. Niezależnie od tego, jak banalnie, (...)
Świat patelni, część 2 - Smażone, duszone i na stół serwowane smaki
Artykuł
Artykuł

Świat patelni, część 2 - Smażone, duszone i na stół serwowane smaki

By smażenie, duszenie i podsmażanie, czyli najbardziej popularne i najczęściej wykonywane kuchenne czynności przebiegały (...)
Świat patelni, część 3 - Grillowane niebo w gębie
Artykuł
Artykuł

Świat patelni, część 3 - Grillowane niebo w gębie

Aromat grillowanej potrawy, który rozchodzi się z kuchni po całym mieszkaniu, nie ma sobie równych. Zjawiskowe (...)
Świat patelni, część 4 - Płytkie jajeczne i naleśnikowe aromaty
Artykuł
Artykuł

Świat patelni, część 4 - Płytkie jajeczne i naleśnikowe aromaty

Aromaty, a owszem, płytkie, ale nie zwyczajne! Zyskiwane dzięki specyficznym, bo właśnie płytkim w stopniu najwyższym, (...)
Świat patelni, część 5 - Wysokie ścianki patelni Szefa Kuchni
Artykuł
Artykuł

Świat patelni, część 5 - Wysokie ścianki patelni Szefa Kuchni

Często, jako specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych, spotykam się pytaniami klientów (...)
Świat patelni, część 6 - patelnie sauté dla rozkoszy podniebienia
Artykuł
Artykuł

Świat patelni, część 6 - patelnie sauté dla rozkoszy podniebienia

Ta część leksykonu patelni powstała, co specyficzne, dopiero po, aż, 6 latach od napisania pierwszej części „Świata (...)
Test nieprzywierających patelni Zwilling
Artykuł
Artykuł

Test nieprzywierających patelni Zwilling

Od lat testuję patelnie nieprzywierające wielu producentów, które są, czy były prezentowane w naszym sklepie (...)
Test patelni nieprzywierających belgijskiej marki Demeyere
Artykuł
Artykuł

Test patelni nieprzywierających belgijskiej marki Demeyere

Lata całe poświęciłem testom najróżniejszych, dostępnych na rynku, markowych patelni nieprzywierających. Wśród (...)
Test żeliwnej patelni grillowej marki Skeppshult
Artykuł
Artykuł

Test żeliwnej patelni grillowej marki Skeppshult

Wreszcie, po latach używania doskonałej patelni grillowej szwedzkiej marki Skeppshult, wziąłem się za bary z wrodzonym (...)
Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.