Produkty polecane

O kuchni

Tworzone z udziałem specjalisty z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych artykuły o garnkach, nożach, patelniach, wokach, brytfannach oraz kuchennych sprzętach i akcesoriach przybliżają istotę najnowszych, zjawiskowych technologii, które wspomagają zdrowy tryb życia i dietetyczne gotowanie. Piszemy o istocie danego sprzętu, o jego ewolucji przez wieki, o zasadności jego posiadania i używania.
Wszystkie teksty dotyczące kuchni można znaleźć również przy poszczególnych produktach w zakładce „Artykuły”.

 

Jak ostrzyć i konserwować niemieckie noże Güde?
Artykuł
Artykuł

Jak ostrzyć i konserwować niemieckie noże Güde?

KONSERWACJA I OSTRZENIE NIEMIECKICH NOŻY GÜDE   Ręcznie kute, wyjątkowej jakości noże niemieckiej rodzinnej (...)
Jak parzyć herbatę? Sposoby i techniki uwalniania boskiego aromatu
Artykuł
Artykuł

Jak parzyć herbatę? Sposoby i techniki uwalniania boskiego aromatu

HISTORIA HERBATY   Według starożytnego chińskiego przekazu herbata znana jest już od 2737 roku p.n.e. Odkryto (...)
Jak parzyć kawę? Tajemnica energetyzującego naparu
Artykuł
Artykuł

Jak parzyć kawę? Tajemnica energetyzującego naparu

ODKRYCIE KAWY   Legenda głosi, że odkrywczyniami kawy są kozy. Z właściwą sobie żarłocznością degustowały (...)
Jak smażyć bez tłuszczu - czyli sposób na zamordowanie patelni, otrucie najbliższych i spopielenie dobytku
Artykuł
Artykuł

Jak smażyć bez tłuszczu - czyli sposób na zamordowanie patelni, otrucie najbliższych i spopielenie dobytku

Internet kocha mody, afery i farmazony. Trudno, taka już jego specyfika, że pisać, co chce, każdy może. Szkoda tylko, (...)
Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej
Artykuł
Artykuł

Jak smażyć na patelni ze stali szlachetnej

Patelnie ze stali szlachetnej nie są, wbrew popularnemu wyobrażeniu, tak przyjazne gotującemu, jak może się to na pierwszy (...)
Jak używać i konserwować żeliwne patelnie i garnki Skeppshult?
Artykuł
Artykuł

Jak używać i konserwować żeliwne patelnie i garnki Skeppshult?

CIĘŻAR ŻELIWNYCH NACZYŃ ICH ATUTEM   Prosimy pamiętać, iż naczynia żeliwne firmy Skeppshult są wiele cięższe (...)
Jak używać patelni grillowej
Artykuł
Artykuł

Jak używać patelni grillowej

Patelnia grillowa wymaga, podobnie jak i wszystkie patelnie tego świata, cierpliwości, stosowania się do zasad jej używania (...)
Jak używać patelni z powłoką nieprzywierającą
Artykuł
Artykuł

Jak używać patelni z powłoką nieprzywierającą

Patelnie nieprzywierające traktowane są czasem przez swoich właścicieli strasznie bezlitośnie. Nie są, niestety, odporne, (...)
Jak używać żeliwnych naczyń marki Staub
Artykuł
Artykuł

Jak używać żeliwnych naczyń marki Staub

Jedne z najpiękniejszych naczyń świata – żeliwne garnki, brytfanny, woki i patelnie francuskiej marki Staub, łączą (...)
Japońskie noże do oprawiania ryb i porcjowania mięsa - Deba - wiedza w pigułce
Artykuł
Artykuł

Japońskie noże do oprawiania ryb i porcjowania mięsa - Deba - wiedza w pigułce

Japonia zwana jest tradycyjnie krajem Kwitnącej Wiśni. Jeśli spojrzeć na nią jednak z punktu widzenia kulinariów, (...)
Japońskie noże do sushi i sashimi - Yanagi Sashimi, Yanagiba - wiedza w pigułce
Artykuł
Artykuł

Japońskie noże do sushi i sashimi - Yanagi Sashimi, Yanagiba - wiedza w pigułce

Sztuka krojenia rozwijała się w Japonii na przestrzeni kilku tysięcy lat. Transformacja gustów kulinarnych szła (...)
Japońskie noże do szatkowania warzyw - Nakiri, Kakugata Usuba - wiedza w pigułce
Artykuł
Artykuł

Japońskie noże do szatkowania warzyw - Nakiri, Kakugata Usuba - wiedza w pigułce

Specyficzne jest, iż czasem tradycja rozwijającego się przez wieki zjawiska kultury danego kraju tyczy się przedmiotu, (...)
Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.