Produkty polecane

O kuchni

Tworzone z udziałem specjalisty z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych artykuły o garnkach, nożach, patelniach, wokach, brytfannach oraz kuchennych sprzętach i akcesoriach przybliżają istotę najnowszych, zjawiskowych technologii, które wspomagają zdrowy tryb życia i dietetyczne gotowanie. Piszemy o istocie danego sprzętu, o jego ewolucji przez wieki, o zasadności jego posiadania i używania.
Wszystkie teksty dotyczące kuchni można znaleźć również przy poszczególnych produktach w zakładce „Artykuły”.

 

Gęsiareczka w piekarniku - czyli współczesne oblicza brytfanny
Artykuł
Artykuł

Gęsiareczka w piekarniku - czyli współczesne oblicza brytfanny

Możemy wszystkich uroczyście zapewnić, iż żadna pasąca gęsi bosonoga dziewoja nie padnie naszym łupem i nie skończy (...)
Güde - niemiecki władca noży idealnych
Artykuł
Artykuł

Güde - niemiecki władca noży idealnych

By mówić o przedmiocie idealnym, trzeba móc z pełną odpowiedzialnością przyznać, iż jest niepospolicie (...)
Ile mierzy moja patelnia? Jak rozumieć pojęcie średnicy patelni
Artykuł
Artykuł

Ile mierzy moja patelnia? Jak rozumieć pojęcie średnicy patelni

Kwestia rozmiaru patelni, pozornie błaha, prowokuje często kontrowersje. Producenci patelni podają z reguły jeden jedyny (...)
Jak dbać o japońskie noże Chroma? O konserwacji, ostrzeniu i przechowywaniu
Artykuł
Artykuł

Jak dbać o japońskie noże Chroma? O konserwacji, ostrzeniu i przechowywaniu

KONSERWACJA I OSTRZENIE JAPOŃSKICH NOŻY CHROMA   Japońskie noże Chroma odmieniają życie. Ultraostre japońskie (...)
Jak dbać o ręcznie kute japońskie noże mistrza Hideo Kitaoka?
Artykuł
Artykuł

Jak dbać o ręcznie kute japońskie noże mistrza Hideo Kitaoka?

KONSERWACJA I OSTRZENIE JAPOŃSKICH NOŻY MISTRZA HIDEO KITAOKA   Serie mistrzowskich, ręcznie kutych damasceńskich (...)
Jak dbać o ręcznie kute japońskie noże mistrza Sirou Kamo?
Artykuł
Artykuł

Jak dbać o ręcznie kute japońskie noże mistrza Sirou Kamo?

KONSERWACJA I OSTRZENIE JAPOŃSKICH NOŻY MISTRZA SIROU KAMO    Współczesnemu Europejczykowi, miłośnikowi (...)
Jak dobrać nóż? Poradnik dla szukających odpowiedniego ostrza
Artykuł
Artykuł

Jak dobrać nóż? Poradnik dla szukających odpowiedniego ostrza

Jak dobrać nóż? Jaki nóż warto kupić? Oba pytania pojawiają się coraz częściej w świadomości gotujących. (...)
Jak dobrać odpowiednie naczynia? Przegląd technologii garnków
Artykuł
Artykuł

Jak dobrać odpowiednie naczynia? Przegląd technologii garnków

Mnogość nowych technologii kulinarnych z reguły dezorientuje myślących o zakupie nowoczesnych garnków, które (...)
Jak dobrać patelnię i umiejętnie smażyć - porady specjalisty
Artykuł
Artykuł

Jak dobrać patelnię i umiejętnie smażyć - porady specjalisty

Jaką patelnię warto kupić? Na co zwrócić uwagę? Takie pytanie niezwykle często zadają mi Klienci naszego sklepu, (...)
Jak konserwować i ostrzyć japońskie noże Tojiro?
Artykuł
Artykuł

Jak konserwować i ostrzyć japońskie noże Tojiro?

KONSERWACJA I OSTRZENIE JAPOŃSKICH NOŻY TOJIRO   Niezależnie od tego, czy dana linia noży Tojiro należy do grupy (...)
Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?
Artykuł
Artykuł

Jak konserwować naczynia ze stali szlachetnej?

Stal szlachetna stała się nieodłącznym towarzyszem egzystencji człowieka XXI wieku. Aby jednak długo zachwycała swoją (...)
Jak nóż pokazał zęby - o specyfice noża do pieczywa marki Güde
Artykuł
Artykuł

Jak nóż pokazał zęby - o specyfice noża do pieczywa marki Güde

Nóż do chleba z charakterystycznymi ząbkami stał się dziś tradycyjnym wyposażeniem każdej kuchni. Wszyscy (...)
Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.