Warto obejrzeć

Produkty polecane

Güde - Alpha Micarta - Ręcznie kuty nóż do szynki i wędlin, 21 cm

Alpha Micarta - Ręcznie kuty nóż do szynki i wędlin, 21 cm

510 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 7-10 dni
darmowa dostawa

Luksusowa seria ręcznie kutych noży Micarta niemieckiej marki Güde ze słynnego miasta Solingen urzeka głęboką barwą pięknych rękojeści stworzonych z Micarty.
Wyjątkowy wzór okładziny zyskuje się przez ręczne szlifowanie i polerowanie ciśnieniowo prasowanych płóciennych warstw łączonych twardą żywicą fenolową. W efekcie pojawia się specyficzny rysunek przypominający słoje drewna.
Seria ręcznie kutych noży Micarta powstaje z poddawanej 40 procesom technologicznym stali chromowo-wanadowo-molibdenowej. W ten sposób rodzinna manufaktura Güde stworzyła doskonałe, piękne i trwałe noże dla całych pokoleń.

 

Jeśli życzą sobie Państwo, by jakiś inny, niż proponowany, typ noża miał okładzinę z Micarty, niemiecka manufaktura Güde wykona taki nóż na indywidualne zamówienie. W celu ustalenia szczegółów prosimy kontaktować się z obsługą sklepu.

 

 

W fachowych artykułach i filmach specjalista z zakresu żywienia radzi, jak dobrać nóż do swoich preferencji kulinarnych. Podpowiada, jak dbać o noże.

Wyjaśnia również różnice miedzy poszczególnymi typami ostrzy.

Zapraszamy też do obejrzenia video Szkoły Krojenia, w której pokazane zostały różne techniki posługiwania się nożami kuchennymi (zakładka Video).

 

 

Noże marki Güde sprowadzamy na indywidualne zamówienie Klienta. Poprosimy Państwa o 100% przedpłaty.

 

Właściwości:

- luksusowy, ręcznie wykuwany nóż zarówno dla pasjonatów gotowania, jak i profesjonalistów
- wykuty z jednego kawałka specjalnej, niezwykle twardej stali stopowej chromowo-wanadowo-molibdenowej
- wytrzymały i perfekcyjnie ostry – nóż na lata i dla pokoleń
- niemiecka firma Güde stworzyła nóż niemal doskonały – produkuje się go w procesie składającym się z ponad czterdziestu złożonych operacji technologicznych
- rączka noża wykonana jest z polerowanych ciśnieniowo prasowanych płóciennych warstw łączonych twardą żywicą fenolową
- ręcznie selekcjonowana, pasowana i szlifowana okładzina trzonka jest wyjątkowo odporna na czynniki zewnętrzne
- prawie niezniszczalna rękojeść noża jest delikatna w dotyku i świetnie leży w dłoni
- idealnie wyważony nóż zapewni maksymalny komfort krojenia
- hartowany w lodzie
- ręcznie ostrzona klinga - gwarancja najwyższej ostrości przez długi czas
- produkt marki Güde to niemiecka precyzja, ręczne rzemiosło najwyższej próby, elegancja i unikatowość każdego noża
- nie nadaje się do mycia w zmywarkach

Informacje o produkcie:
Producent Güde
Przeznaczenie

- idealny do plasterkowania szynki i wędlin
- przyda się do porcjowania pieczeni

Materiał

- nóż wykuty został z jednego kawałka twardej stali stopowej chromowo-wanadowo-molibdenowej w procesie 40 ręcznych operacji technologicznych
- rączka noża wykonana jest z ciśnieniowo prasowanych, płóciennych warstw łączonych twardą żywicą fenolową, którą, na końcowym etapie produkcji, szlifuje się ręcznie
- dzięki zastosowaniu ogromnego ciśnienia w trakcie łączenia poszczególnych warstw płótna z żywicami - trzonki z micarty są praktycznie niezniszczalne, na odatek posiadają właściwości antybakteryjne

Wymiary

długość ostrza - 21 cm

Seria

Alpha Micarta

Pochodzenie

Niemcy

Jak dobrać nóż? Poradnik dla szukających odpowiedniego ostrza

Jak dobrać nóż? Poradnik dla szukających odpowiedniego ostrza

Jak dobrać nóż? Jaki nóż warto kupić? Oba pytania pojawiają się coraz częściej w świadomości gotujących. Mimo iż każdy jakiś nóż w domu ma, nie znaczy to, że jest z niego zadowolony.   Bazując na wieloletnim doświadczeniu i setkach godzin poświęconych doradztwu, opiszę, na co należy zwracać uwagę, gdy wybiera się nóż.

Jak ostrzyć i konserwować niemieckie noże Güde?

Jak ostrzyć i konserwować niemieckie noże Güde?

KONSERWACJA I OSTRZENIE NIEMIECKICH NOŻY GÜDE   Ręcznie kute, wyjątkowej jakości noże niemieckiej rodzinnej manufaktury Güde powstają z ultratwardej stali molibdenowo-wanadowo-chromowej, dzięki której przez wiele lat będą piękne. Unikatowe noże, bo tworzone przez mistrzów rzemiosła dla konkretnego Klienta, wymagają bardzo niewielkiego nakładu pracy, by zachować na długie lata w doskonałym stanie.

Noże do porcjowania szynki, pieczeni, łososia - wiedza w pigułce

Noże do porcjowania szynki, pieczeni, łososia - wiedza w pigułce

Zdarzają się takie dziedziny kulinariów, które wymagają specjalistycznych noży. Jednym z bardzo typowych dla porcjowania i plastrowania mięs, wędlin i ryb, zwłaszcza łososia, jest niezwykle długi i smukły nóż o bardzo ostrej klindze.          Tego typu noże osiągają długość do, nawet, ponad 30 cm.

Güde - niemiecki władca noży idealnych

Güde - niemiecki władca noży idealnych

By mówić o przedmiocie idealnym, trzeba móc z pełną odpowiedzialnością przyznać, iż jest niepospolicie piękny, zjawiskowy w jakości i trwały ponad trwałościami. „Idealny” przekracza granice pojmowania. „Idealny” jest ze swojej natury niepoznany. Choć – czasem – ku szczęściu obcujących z ideałem, kategoria ideału mieści się w przedmiocie, po który da się sięgnąć.

Wszystkie produkty z tej serii

Pokaż wszystkie

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.