Warto obejrzeć

Produkty polecane

Güde - Alpha gruszkowa - Ręcznie kuty nóż do pieczywa, 21 cm

Alpha gruszkowa - Ręcznie kuty nóż do pieczywa, 21 cm

560 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 7-14 dni
darmowa dostawa

Geniusz doceniony przez mistrzów kucharskich. Tak definiować można współpracę niemieckiej, manufaktury Güde z siecią restauracji Jeunes Restaurateurs, która zleca rodzinnej kuźni Güde wykonywanie luksusowych, ręcznie kutych noży kuchennych z okładzinami z pięknego, polerowanego drewna gruszy.
Sława marki Güde, powstałej w 1910 roku, tak mocno wrosła w kulturę świata kulinariów, że sieć Jeunes Restaurateurs zamawia w niemieckiej manufakturze noże dla swoich mistrzów kucharskich gotujących w ponad 350 luksusowych restauracjach jedenastu krajów Europy. To wiele mówi o prestiżu i doskonałej jakości noży Güde z serii Alpha gruszkowa.
Noże Güde wykuwane są od początku do końca ręcznie. Alpha gruszkowa powstaje w czasie ponad czterdziestu skomplikowanych operacji technologicznych, by czarować swoją jakością przez całe pokolenia.
Niesłychanym jest fakt, iż wszystkie kute niemieckie noże znanej marki Güde posiadają ręcznie dobierane, pasowane i szlifowane okładziny. Jeśli dodać do tego również ręczny proces ostrzenia kling, otrzymuje się noże doskonałe.
Forma noża do pieczywa, do dziś kutego przez manufakturę Güde, została zaprojektowana przez Franza Güde w 1931 roku. Od tego czasu, aż do dziś, noże do pieczywa mają bardzo charakterystyczną „piłę”, która przypomina falbankę.

Każdy nóż z linii Alpha gruszkowa opatrzony jest na głowni logo znanej sieci prestiżowych restauracji Jeunes Restaurateurs.
 

W fachowych artykułach i filmach specjalista z zakresu żywienia opowiada historię noża do pieczywa. Podpowiada, jak dbać o ząbkowane noże i w jaki sposób je ostrzyć.

 

 

Noże marki Güde sprowadzamy na indywidualne zamówienie Klienta. Poprosimy Państwa o 100% przedpłaty.

Właściwości:

- luksusowy, ręcznie wykuwany nóż z serii Alpha gruszkowa Jeunes Restaurateurs dedykowany jest zarówno pasjonatom gotowania, jak i profesjonalistom
- wykończona pięknem drewnem gruszy linia noży stworzona została dla jednej z największych i prestiżowych sieci restauracji - Jeunes Restaurateurs
- każdy nóż z linii Alpha gruszkowa nosi na głowni logo sieci restauracji Jeunes
- fakt, iż noże marki Güde znalazły miejsce w restauracjach Jeunes jest dodatkowym dowodem ich doskonałej jakości, ergonomii i funkcjonalności – posługują się nimi największe sławy świata kulinariów
- nóż powstał z jednego kawałka specjalnej, niezwykle twardej stali stopowej chromowo-wanadowo-molibdenowej
- wytrzymały i perfekcyjnie ostry nóż posłuży przez całe lata pokoleniom gotujących
- niemiecka firma Güde stworzyła nóż niemal doskonały – produkuje się go w procesie składającym się z ponad czterdziestu złożonych, ręcznie przeprowadzanych operacji technologicznych
- noże z serii Alpha gruszkowa są hartowane w lodzie
- ręcznie ostrzona klinga daje gwarancję najwyższej ostrości przez długi czas
- idealnie wyważony nóż z serii Alpha gruszkowa świetnie leży w dłoni
- ręcznie selekcjonowana, pasowana i szlifowana okładzina rękojeści noża powstała z polerowanego drewna gruszy
- produkt marki Güde to niemiecka precyzja, ręczne rzemiosło najwyższej próby, elegancja i unikatowość każdego noża
- noże z linii Alpha gruszkowa nie nadają się do mycia w zmywarkach

Informacje o produkcie:
Producent Güde
Przeznaczenie

- niezbędny do pieczywa
- doskonały również do mocno spieczonych kawałków mięsa
- do cytrusów i innych produktów potrzebujących ząbkowanego ostrza

Materiał

- klinga i trzonek noża zostały wykute ręcznie z jednego kawałka hartowanej w lodzie stali chromowo-wanadowo-molibdenowej
- okładzina rękojeści noża – ręcznie pasowane, szlifowane i polerowane drewno gruszy

Wymiary

długość ostrza noża - 21 cm

Seria

Güde Alpha gruszkowa projektowana dla sieci restauracji Jeunes Restaurateurs

Pochodzenie

Niemcy

Jak dobrać nóż? Poradnik dla szukających odpowiedniego ostrza

Jak dobrać nóż? Poradnik dla szukających odpowiedniego ostrza

Jak dobrać nóż? Jaki nóż warto kupić? Oba pytania pojawiają się coraz częściej w świadomości gotujących. Mimo iż każdy jakiś nóż w domu ma, nie znaczy to, że jest z niego zadowolony.   Bazując na wieloletnim doświadczeniu i setkach godzin poświęconych doradztwu, opiszę, na co należy zwracać uwagę, gdy wybiera się nóż.

Jak nóż pokazał zęby - o specyfice noża do pieczywa marki Güde

Jak nóż pokazał zęby - o specyfice noża do pieczywa marki Güde

Nóż do chleba z charakterystycznymi ząbkami stał się dziś tradycyjnym wyposażeniem każdej kuchni. Wszyscy producenci noży, niezależnie od strony świata, którą zamieszkują, mają w swojej ofercie nóż do chleba. Pierwszy na świecie nóż ze specyficzną „piłą” został wymyślony wykuty przez niemiecką markę Zwilling, której wynalazek zmodyfikował w 1931 roku młody Niemiec, Franz Güde.

Noże do pieczywa - wiedza w pigułce

Noże do pieczywa - wiedza w pigułce

Europejski pociąg do wypieku potężnych bochenków chleba zmusił niegdyś nóż, by wyszczerzył zęby i stał się prawdziwym typem macho. Niesłychane jest, że nóż do pieczywa, którego klingę wykańcza ząbkowane ostrze, powstał tak późno – bo dopiero w zeszłym wieku za sprawą marki Zwilling.

Jak ostrzyć i konserwować niemieckie noże Güde?

Jak ostrzyć i konserwować niemieckie noże Güde?

KONSERWACJA I OSTRZENIE NIEMIECKICH NOŻY GÜDE   Ręcznie kute, wyjątkowej jakości noże niemieckiej rodzinnej manufaktury Güde powstają z ultratwardej stali molibdenowo-wanadowo-chromowej, dzięki której przez wiele lat będą piękne. Unikatowe noże, bo tworzone przez mistrzów rzemiosła dla konkretnego Klienta, wymagają bardzo niewielkiego nakładu pracy, by zachować na długie lata w doskonałym stanie.

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.