Warto obejrzeć

Güde - Alpha drewno oliwne - Ręcznie kuty nóż do warzyw, 9 cm

Alpha drewno oliwne - Ręcznie kuty nóż do warzyw, 9 cm

300 zł

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 3-7 dni
darmowa dostawa

Ręcznie wykuwane, luksusowe noże niemieckiej marki Güde ze słynącego w świecie, legendarnego już miasta Solingen. Ponad 100-letnia tradycja manufaktury Güde zrodziła noże niezwykłe – serię Alpha z ręcznie selekcjonowanymi, pasowanymi i szlifowanymi okładzinami trzonków. Wykonano je z pięknego, niezwykle twardego drewna oliwnego, które, w zależności od partii drewna, ma 100-200 lat.
Seria z okładzinami z drewna oliwnego charakteryzuje się wielką odpornością mechaniczną i wysublimowanym urokiem.
Niezwykle twarda, ręcznie kuta stal chromowo-wanadowo-molibdenowa poddawana jest 40 procesom technologicznym. W ten sposób Güde tworzy doskonałe, piękne i trwałe noże dla całych pokoleń.

 

 

W fachowych artykułach i filmach specjalista z zakresu żywienia radzi, jak dobrać nóż do swoich preferencji kulinarnych. Podpowiada, jak dbać o noże.

Wyjaśnia również różnice miedzy poszczególnymi typami ostrzy.

Zapraszamy też do obejrzenia video Szkoły Krojenia, w której pokazane zostały różne techniki posługiwania się nożami kuchennymi (zakładka Video).

 

 

Noże marki Güde sprowadzamy na indywidualne zamówienie Klienta. Poprosimy Państwa o 100% przedpłaty.

 

Właściwości:

- luksusowy, ręcznie wykuwany nóż zarówno dla pasjonatów gotowania, jak i profesjonalistów
- wykuty z jednego kawałka specjalnej, niezwykle twardej stali stopowej chromowo-wanadowo-molibdenowej
- wytrzymały i perfekcyjnie ostry – nóż na lata i dla pokoleń
- niemiecka firma Güde stworzyła nóż niemal doskonały – produkuje się go w procesie składającym się z ponad czterdziestu złożonych operacji technologicznych
- rączka noża wykonana jest z pięknego, niezwykle twardego drewna oliwnego, które, w zależności od partii drewna, ma 100-200 lat
- ręcznie selekcjonowana, pasowana i szlifowana okładzina trzonka jest wyjątkowo odporna na czynniki zewnętrzne
- prawie niezniszczalne drewno rękojeści noża zawdzięcza swoją niebywałą twardość specyfice drewna oliwnego – zakonserwowanego przez stulecia surowca
- okładzina rączki noża w naturalnym kolorze oliwki – widoczny wzór słoi
- idealnie wyważony nóż, świetnie leży w dłoni
- hartowany w lodzie
- ręcznie ostrzona klinga - gwarancja najwyższej ostrości przez długi czas
- produkt marki Güde to niemiecka precyzja, ręczne rzemiosło najwyższej próby, elegancja i unikatowość każdego noża
- nie nadaje się do mycia w zmywarkach

Informacje o produkcie:
Producent Güde
Przeznaczenie

- do obierania warzyw i owoców
- przeznaczony do wycinania i cięcia drobnych warzyw i owoców
- niezbędny do precyzyjnych, wymagających uwagi czynności
- świetnie nadaje się również do dekorowania

Materiał

- nóż wykuty został z jednego kawałka twardej stali stopowej chromowo-wanadowo-molibdenowej w procesie 40 ręcznych operacji technologicznych
- rączka noża - ręcznie dobierana, pasowana i szlifowana okładzina ze 100-tu lub 200-letniego drewna oliwnego

Wymiary

długość ostrza - 9 cm

Seria

Alpha oliwka

Pochodzenie

Niemcy

Jak dobrać nóż? Poradnik dla szukających odpowiedniego ostrza

Jak dobrać nóż? Poradnik dla szukających odpowiedniego ostrza

Jak dobrać nóż? Jaki nóż warto kupić? Oba pytania pojawiają się coraz częściej w świadomości gotujących. Mimo iż każdy jakiś nóż w domu ma, nie znaczy to, że jest z niego zadowolony.   Bazując na wieloletnim doświadczeniu i setkach godzin poświęconych doradztwu, opiszę, na co należy zwracać uwagę, gdy wybiera się nóż.

Jak ostrzyć i konserwować niemieckie noże Güde?

Jak ostrzyć i konserwować niemieckie noże Güde?

KONSERWACJA I OSTRZENIE NIEMIECKICH NOŻY GÜDE   Ręcznie kute, wyjątkowej jakości noże niemieckiej rodzinnej manufaktury Güde powstają z ultratwardej stali molibdenowo-wanadowo-chromowej, dzięki której przez wiele lat będą piękne. Unikatowe noże, bo tworzone przez mistrzów rzemiosła dla konkretnego Klienta, wymagają bardzo niewielkiego nakładu pracy, by zachować na długie lata w doskonałym stanie.

Noże do obierania warzyw i owoców - wiedza w pigułce

Noże do obierania warzyw i owoców - wiedza w pigułce

Kuchenne liliputy, bez których nie da się obejść. Najmniejsi z najmniejszych, ale pełni temperamentu – po prostu niezastąpieni w wielu kuchennych czynnościach, które wykonuje się niemal mechanicznie. Małe noże kuchenne - do obierania i krojenia warzyw i owoców, do drylowania, cięcia dekoracyjnego – mają z reguły dwie formy.

Güde - niemiecki władca noży idealnych

Güde - niemiecki władca noży idealnych

By mówić o przedmiocie idealnym, trzeba móc z pełną odpowiedzialnością przyznać, iż jest niepospolicie piękny, zjawiskowy w jakości i trwały ponad trwałościami. „Idealny” przekracza granice pojmowania. „Idealny” jest ze swojej natury niepoznany. Choć – czasem – ku szczęściu obcujących z ideałem, kategoria ideału mieści się w przedmiocie, po który da się sięgnąć.

Akceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.