Produkty polecane

Jak kupić na raty?

Noże japońskie, ręcznie kute noże kuchenne, noże z Japonii, japońskie noże

Japońskie noże kuchenne, zarówno te najbardziej prestiżowe, nazywane nożami mistrzowskimi, czy zeuropeizowane, ultra ostre noże z Kraju Kwitnącej Wiśni ciągle fascynują gotujących. Luksusowe, często ręcznie kute noże japońskie to przykład połączenia starożytnej tradycji kowalstwa z nowoczesnymi metodami pozyskiwania najostrzejszej stali. Specjalnie dla Państwa nasz specjalista z ponad 20-letnim doświadczeniem dobrał i przetestował najlepsze japońskie noże świata. Znajdą tu Państwo noże kucharza Gyuto, noże Santoku, noże do ryb Deba, noże do sushi Yanagi Sashimi, Takobiki, Kiritsuke, czy zeuropeizowane noże uniwersalne, kuchenne noże do warzyw i owoców, noże do pieczywa i filetowania i porcjowania mięs. Zgromadziliśmy tu japońskie noże najsłynniejszych producentów – marek, m.in. Kichiji, Miyabi, czy mistrzów Hideo Kitaoka i Sirou Kamo.
Japońskim nożom poświęcono mnóstwo fachowych artykułów i filmów (w tym i Video Szkołę Krojenia oraz leksykon noży świata), które przybliżają sposób ich używania. Trzeba pamiętać, że wszystkie noże japońskie przekraczają ostrością wyobrażenia o ostrym nożu. Japońskie noże stanowią przedłużenie myśli krojącego. W tej kategorii znajdą Państwo noże dla amatorów, miłośników gotowania oraz mistrzów kuchni. Dobór luksusowego, japońskiego noża ułatwi Państwu poniższa zawężarka.

Nawigacja wg cech
Zamknij
Liczba produktów: 171
More options
eKredytAkceptujemy platnosci.plUPS

Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.